Butiksejere vrede på deres egen forening.

Vrede butiksejere kalder til angreb på deres egen sammenslutning, København City Center.

I kølvandet af den omdiskuterede storebededag, hvor en række butikker i det indre København ulovligt holdt åben til ære for Melodi Grand Prix-gæsterne, kræver flere nu, at der skiftes ud i foreningens bestyrelse.

»Vi må have nogle nye til at administrere det foretagende. Bestyrelsen har været alt for opgivende i den her sag.

De magter åbenbart ikke at varetage vore ønsker og krav,« mener Annie Dunch, ejeren af butikken Madam Dunk, som var en af mange ulydige butiksejere, der tjente stort på at trodse lukkeloven og udnytte Melodi Grand Prix-feberen.

»Enten må vi have nogle nye ind, eller også må vi melde os kollektivt ud af City Center - og starte noget selv, der har større gennemslagskraft,« siger hun.

Bogladechef, Kjeld Bonderup fra Gads Boghandel ærgrer sig også over et forløb, han ikke mener, har været tacklet på den rigtige måde.

»Vi skal have fat i kraven på bestyrelsen. Det går ikke bare at lade sagen passere,« mener han og henviser til, at der er indkaldt til møde i foreningen i denne uge.

I går søndag var det tilladt at åbne butikkerne for at udnytte den sidste Melodi Grand Prix-eufori.

»Men det var slet ikke som i fredags. Det har været pænt stille. Og det har i hvert fald ikke været Grand Prix-turister, der har været i byen i dag,« fortæller Birgitte Holst fra tøjbutikken 4You, som lig andre butikker havde en »pragtfuld dag« i fredags.

Meldingen var den samme hos samtlige de andre butikker, B.T. kontaktede i går.