Dansk Erhverv giver regeringen en lunken modtagelse af planen for nedbringelse af sygefravær. Kritik af indblanding i personalepolitik.

Erhvervsorganisationen Dansk Erhverv bryder ikke ud i jubel over regeringens handlingsplan for nedbringelse af sygefravær præsenteret af beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V). Kommunerne bliver ikke hevet nok ind i kampen. Og så er der for stor indblanding i virksomhedernes personalepolitik, når virksomhederne forpligtes til at holde samtale med medarbejdere senest efter fire ugers sygdom, lyder vurderingen fra Dansk Erhverv.

- Vi er meget imod, at regeringen nu lægger op til at lovgive om, hvordan virksomhederne skal drive personalepolitik. Medarbejdere og ledelse ved bedst selv, hvad der skal til på den enkelte arbejdsplads, siger Dansk Erhvervs direktør, Laurits Rønn.

Til gengæld glæder Dansk Erhverv sig over, at lægeerklæringen om uarbejdsdygtighed afskaffes og erstattes af en ny erklæring fra lægen med fokus på en tilbagevenden til arbejdsmarkedet.

/ritzau/