Flemming Lindeløv forlader overraskende sit job efter fem år på posten som administrerende direktør for Carlsberg Breweries for at tiltræde som direktør i Royal Scandinavia, der er associeret med Carlsberg.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Ifølge B.T.s oplysninger fratræder Flemming Lindeløv efter længerevarende uenighed med Palle Marcus, der er bestyrelseformand i Carlsberg Breweries.

Personforskelle har vanskeliggjort drøftelser om udviklingen af selskabet.

Carlsbergs informationschef, Margrethe Skov, vil ikke oplyse nærmere om baggrunden for den uventede direktørafgang, men oplyser, at det sker efter en aftale mellem Lindeløv og bestyrelsen, som er fortrolig.

Mistanken om, at Lindeløvs afgang kan skyldes et vist pres fra bestyrelsen, styrkes af, at Micael C. Iuul, der indtil for kort tid siden var nr. to i Carlsberg, samtidig er udtrådt af Carlberg Breweries direktion.

Samtidig vidner to nye nordmænds intræden i bestyrelse for Carlsberg Breweries om, at bestyrelsesformand Palle Marcus også er under et vist pres fra storaktionæren Orkla om at udvikle selskabet.

Flemming Lindeløv oplyser selv, at ønsket om at kunne bruge energien på sit »eget« firma og samtidig sikre sig en fornuftig pensionsopsparing, har været hovedmotivet for jobskiftet.

Han siger, at han for mindre end 14 dage siden fik en henvendelse fra bestyrelsesformanden i Royal Scandinavia, Christian Frigast, hvorefter aftalen blev lavet.

En henvendelse, der altså kom belejligt i lyset af problemerne mellem Lindeløv og Palle Marcus.

Lindeløv vil ikke oplyse hvor stor en aktiepost, han har fået i Royal Scandinavia, men siger, at han har fået en pensionsordning, som ser meget fornuftig ud om fem-syv år. Ejerkredsen bag Royal Scandinavia er investeringsselskabet Axcel med 51 procent, Carlsberg med 28 procent og den svenske Rausing-familie med 21 procent.

Som ny adm. direktør for Carlsberg Breweries har bestyrelsen udnævnt koncerndirektør Nils Smedegaard Andersen.

Han er 43 år og har siden 1999 været koncerndirektør i Carlsberg med ansvar for øl- og læskedrikforretningerne i Norden og Vesteuropa.

tot