Så er det forår - og det påvirker både dit humør og dit helbred. Se VEJRUDSIGTEN

Kan du mærke det? Det hele virker lysere og lettere. Musikken i radioen lyder bedre, din ægtefælle virker sødere, chefen flinkere og husene billigere. Det er forår, og det påvirker dit humør.

Og ikke nok med det. Hvis du føler dig mere sund og rask, når solen skinner, er det ikke bare indbildning - vejret påvirker også vores helbred, viser ny forskning.

Så du kan roligt pakke vinterdepressionerne væk og finde havegrillen frem. Et højtryk er på vej ind over Danmark, og det giver højt humør og gode vækstbetingelser for forårskåde amoriner hele ugen.

Labber sol og øl i sig
Danskerne er ikke sene til at registrere de positive omskiftelser i vejrliget. De traditionelle trækplastre i København var i går fyldt med glade danskere, der labbede solen i sig - sammen med fadøl, sodavand og is.

Nyhavn var proppet med folk, der nød vejret og hinanden langs kajkanten til tonerne af hygge-jazz og folkemusik fra gademusikanterne.

Og græsset i Kongens Have blev brugt som både legeplads, boldbane og bardisk.

- Nu er det forår, og vi får fine temperaturer hele ugen. Pga. vindretningen bliver det varmest i Vestjylland med 17-18 grader. I København bliver det 12-13 grader, siger vagthavende meteorolog hos Danmarks Meteorologiske Institut, Bill Vejdegren.

Så nu skulle det for alvor være slut med pludselige tilbagefald til haglbyger og andet vintervejr. Et højtryk over hele Skandinavien giver Danmark tørt og solrigt vejr hele ugen.

Højtrykket forskydes i de næste dage langsomt mod øst, hen mod weekenden kan det give lidt flere skyer, men der er stadig lagt op til at hygge sig udendørs.

Tid til forelskelse
Og det påvirker både humøret og hormonerne.

- Der er ingen tvivl om, at lys, sol og varme påvirker vores humør. Man ser lysere på tingene og bliver nemmere forelsket. Især når det gode vejr kommer efter en periode, hvor det har været koldt, trist og gråt.

- Og jeg tror, de fleste kan mærke, at nu er det forår, siger forfatteren til bogen 'Det danske vejr', DR-meteorolog Jesper Theilgaard.

Bartenderne i Nyhavn er også eksperter. Og her er dommen helt klar:

- Folk bliver gladere, når solen skinner. De får lyst til at komme udenfor og more sig, og de lader sig ikke gå på af små bekymringer.

- Det er skønt at se, hvordan der er proppet her, og folk spiller musik og hygger sig. I sidste uge var der ikke en sjæl, siger Kathrine From Nielsen, der skænker fadøl op uden for Nyhavn 9.