Nødhjælpsorganisationen Hjaelp Pakistan lancerer i dag en stor landsindsamling af telte i samarbejde med Danmarks tre største sportskæder.

Blot tre uger før vinteren sætter ind i Pakistan, står flere hundredtusinder af mennesker uden tag over hovedet efter jordskælvskatastrofen den 8. oktober.

Derfor har den danske humanitære organisation Hjaelp Pakistan lanceret en landsindsamling af nye og brugte telte, tæpper og soveposer.

Organisationen har iværksat et samarbejde med Danmarks tre sportskæder Intersport, Sportsmaster og Sportigan. Over hele landet kan man indlevere nødhjælpsmateriale i samtlige af disse sportskæders butikker. Nødhjælpsmaterialet vil herfra blive sorteret og sendt videre direkte til de hårdest ramte områder i Pakistan.

Onsdag vender fire dansk-pakistanske læger hjem fra Pakistan, som Hjaelp Pakistan har haft udsendt i en uge for at hjælpe jordskælvsofrene.

Lægerne kan levere øjenvidneberetninger, og desuden kan de vurdere, hvordan der på bedst mulig vis kan sættes ind med øjeblikkelig hjælp.

/ritzau/