Finansforbundet vil gerne have linjerne trukket endnu tydeligere op i sagen om tildeling af medarbejderaktier. Derfor anker forbundet dommene mod ni banker.

Finansforbundet anker nu Sø- og Handelsrettens domme fra 19. juni i de såkaldte medarbejderaktiesager, som Finansforbundet havde rejst mod ni banker. Fem af bankerne blev helt eller delvist dømt, men Finansforbundet, der er de bankansattes organisation, anker sagerne for at få klarhed på nogle principielle områder i dommene.

Sø- og Handelsretten lagde sig op ad en tidligere dom fra Jyske Bank-sagen fra 2005, som fastslog, at fratrådte medarbejdere har ret til udlodning af gratis medarbejderaktier. Retten forholdt sig dog anderledes til de medarbejderaktier, som tildeles medarbejdere til en særlig favorabel kurs.

- Vi var som udgangspunkt tilfredse med domsafsigelsen og dens stadfæstelse af Jyske Bank-dommen. Efter at have gået dommene efter i sømmene må vi dog konstatere, at der også er nogle områder, hvor præmisserne er for uklare. Det drejer sig blandt andet om størrelsen af det såkaldte fastkurselement samt principperne for tildelingstidspunktet, siger Kent Petersen, næstformand i Finansforbundet.



/ritzau/