Først hjælper forældrene børnene med en billig lejlighed via forældrekøb. Siden køber børnene lejligheden med rabat. Forældrekøb bliver til forældresalg.

Flere og flere forældre vælger at hjælpe deres voksne børn ind på boligmarkedet ved at sælge dem det store hus eller den ekstra lejlighed til 15 procent under den offentlige vurdering og dermed fuldt lovlig forære børnene mange hundrede tusinde kroner uden at skulle betale arveafgift.

Det vurderer kilder i boligbranchen over for Idag - Industriens Dagblad på baggrund af tal fra Danmarks Statistik. I første kvartal 2006 blev der gennemført i alt 3408 handler mellem familiemedlemmer, hvilket er cirka 46 procent flere end samme kvartal for fire år siden. Det er enfamiliehuse og ejerlejligheder, der trækker stigningen. For lejlighederne alene er der tale om en stigning på 206 procent siden første kvartal 2002.

- Det er en naturlig følge af de mange forældrekøb af lejligheder de senere år, at forældrene nu sælger videre til børnene til under vurderingen, hvilket i øvrigt er helt lovligt, forklarer cheføkonom i Dansk Ejendomsmæglerforening, DE, Thomas Torp.

/ritzau/