Erik Damgaard har tabt en halv milliard kr. på sine aktier. Flere selskaber styrtdykker i kurs.

Også som aktionær har Erik Damgaard lidt tab. Alene de tre mest kendte af it-milliardærens investeringer har mistet knap en halv milliard i markedsværdi i løbet af det seneste år. Dermed kan han efter alt at dømme ikke bryste sig med milliardær-titlen længere. Det største tab i kroner har Erik Damgaard lidt i vindmølleselskabet Greentech. Her har han tabt 210 mio. kr. på sin andel på 14 pct. siden august i fjor. Det er dog mindre end de generelle tab på de blødende, europæiske aktiemarkeder.

Det kan vind- og ejendomsselskabet Euroenergy ikke prale af. Det har mistet knap 80 pct. af sin markedsværdi i år. Det har også kostet Erik Damgaard dyrt.

Udiskret milliardær
Den rige dansker, der ikke gjorde meget væsen af sig, før han sammen med sin bror Preben Damgaard og deres forretningspartnere Jesper Balser, Torben Vind og Peter Bang solgte Navision til Microsoft, har også brændt fingrene på rigmandsbanken Capinordic.

Her har han sammen med de andre aktionærer mistet mia. af kr. siden 2006. Der er ikke noget samlet overblik over Erik Damgaards investeringer, men Berlingske Nyhedsmagasin opgjorde hans formue til 1,2 mia i januar - på bladets liste over diskrete, danske milliardærer. Med tabene på de tre selskaber kan den plads meget vel være gået tab.