Det smukke glitrende blå hav, som jordomsejleren og familiefaderen Niels Gade har været så betaget af, er dybt tragisk endt med at blive stedet for hans sidste rejse.

En længe ventet drømmerejse for familien Gade Krohn fra Svendborg er endt i et mareridt, efter at Niels Gade Krohn, gift og far til tre mindreårige børn, er omkommet i en tragisk drukneulykke i Caribien.

Den sammentømrede familie på fem havde sammen med en styrmand og gaster ombord netop taget hul på deres livs tur på det to-mastede skib ”Livet” og havde planlagt at sejle i to år.

De stævnede ud fra St. Lucia i Caribien så sent som sidste fredag, den 4. maj, og havde sat kursen mod Trinidad.

På et af stoppene undervejs var de for få dage siden nået til øen St. Vincent, og da Niels Gade onsdag ville give en hånd med til en lokal fisker og hjælpe ham med at løsne nogle fiskegarn, der havde sat sig fast på havbunden, gik det helt galt.

Familiefaderen fra Svendborg blev selv viklet ind i garnene og led druknedøden tæt på sin kone Pernille og parrets tre børn.

Familien Gade Krohn har både under optakten til den længe imødesete jordomsejling med ”Livet” og også undervejs på det glitrende blå hav holdt venner og bekendte opdateret med deres færd og oplevelser via en blog på internet.

Så sent som sidste fredag skrev Niels Gades kone Pernille på bloggen under overskriften ”Så stikker vi til søs :-)”:

- Skibet er gjort klar til havet, nu ska vi tanke diesel og derefter stikker vi til søs. Muligvis ingen netadgang før Trinidad om en måneds tid. Til gengæld koralrev, friske fisk, skønne små øer, hvide sandstrande, frisk kokosnødder mm… Ha det godt i Danmark – vi updater på Trinidad! Eventyrlige hilsner fra Pernille og alle på Livet :-)

Ifølge bt.dks oplysninger er den omkomne Niels Gades kone og tre børn stadig i Caribien.