Datatilsynet vil bede CPR om en forklaring på videresalget til af personoplysninger til RKI for at finde ud af, om CPR-loven og persondataloven er overholdt.

Datatilsynet vil nu undersøge, om det er lovligt, når Det Centrale Personregister (CPR) sælger adresseoplysninger om borgere videre til RKI Kreditinformation, der registrerer dårlige betalere.

Oplysningerne sælger RKI videre til 500 firmaer, så de kan følge med i, hvor de kunder, som de giver kredit, flytter hen.

Kontorchef Lene Andersen, Datatilsynet, siger, at CPR har tilladelse til at videregive oplysninger til private, hvis de er berettiget til at behandle oplysningerne - det drejer sig f.eks. om firmaer, hvor folk har kontokort. En ordning, der betyder, at vi slipper for at melde flytning alle mulige steder.

- Det, der er anderledes og specielt nu, er, at RKI er inde i billedet som et mellemled. Derfor vil vi i dag spørge CPR, hvad det er for en aftale, der er mellem CPR og RKI. Hvad ved CPR om, hvordan RKI videregiver oplysningerne, og hvordan sikrer man, at de er berettiget til at behandle dem. Vi skal have undersøgt, om CPR-loven og persondataloven er opfyldt, siger Lene Andersen.

/ritzau/