Tre dejlige damer er i deres livs vinter og umyndiggjort og pacificeret på plejehjemmet. Men en dag tager én af dem, Emma, (Bodil Udsen) en beslutning: Det skal være sommer igen!

Hun røver en bank, og med sine to gode veninder Elsa (Helle Virkner) og Olga (Lily Weiding) trækker hun sydover til Kreta. Selvom fortiden banker på, og vinteren alligevel truer, så genfinder de tapre kvinder en del af deres begravede ungdom og får i den grad troen på livet tilbage. »Trækfuglene« er en dejlig varm film, mest for de helt voksne.

Hovedrolleindehaverne behøver næppe nogen præsentation, men det er et herligt kuriosum, at de alle tre er klassekammerater fra Det Kongelige Teaters elevskole - årgang 1944. Novellefilmen varer 40 minutter, og at den kommer op i biografen er mest for at kickstarte bekendtskabet til, når den kommer på TV.

Uanset længden er moralen til gengæld vigtig, hvilket mange i ældregenerationen tilsyneladende har overset: Husk at nyde livet til det sidste. Det er fortjent.

»Trækfuglene«, Danmark Instr.: Vibeke Muasya Premiere i Dagmar i København, Kinopalæet i Lyngby, Cafébiografen i Odense og Palads i Århus.