Investeringsselskabet Axcel, der ser ud til at blive redningen for kriseramte Junckers i Køge, ser en god fremtid for gulvproducenten efter en rekonstruktion. Ifølge Axcel-direktør Christian Frigast er man klar til at investere i Junckers, fordi man er sikker på, at der er tale om en god virksomhed med gode produkter, en god position i Europa og en god og loyal stab af medarbejdere.

- Virksomheden har de seneste år døjet med en række investeringer, der er gjort tidligere, og som har belastet driften og gælden. Med en rekonstruktion får vi fjernet dette, og så kommer der en sund virksomhed frem med alle muligheder for at vokse og blive lønsom, siger Christian Frigast.

Bestyrelsen for Junckers gav sent torsdag sin tilslutning til, at Axcel overtager træfabrikken mod en tilførsel af ny kapital på 100 mio. kr.

Den formentlig kommende Junckers-ejer er et investeringsselskab, der opsamler virksomheder, ofte nødlidende, med henblik på at reorganisere og styrke dem og derefter typisk sælge virksomheden fra igen. Bag Axcel står aktionærer som ATP, LD, Nordea og Lego-selskabet Kirkbi.

/ritzau/