Ældremobiliseringen sender en direkte besked til regeringen og Dansk Folkeparti om ikke at udvide af butikkernes mulighed for søndagsåbent til 21 gange om året.

Ældremobiliseringen, der er en sammenslutning af en række ældreorganisationer, leverer nu skyts til detailhandlen i debatten om en liberalisering af lukkeloven.

En række detailhandelsorganisationer mødes i dag med Dansk Folkeparti for at overtale Pia Kjærsgaard og partiets erhvervsordfører, Colette Brix, til at genoverveje støtten til regeringens forslag om at landets butikker fremover skal kunne holde åbent op til 21 søndage om året. En så kraftig udvidelse af søndagsåbningstiderne vil betyde butiksdød i yderområderne, lyder argumentet, og det vil i stort omfang ramme de ældre, hvor Dansk Folkeparti henter en stor del af sin vælgeropbakning. Og de ældre sender nu en direkte besked til partiet.

- Hvis loven bliver ændret, kan ældre i landområderne blive nødt til at flytte, fordi de ikke længere har indkøbsmuligheder eller kan få varerne bragt ud, siger formand for Ældremobiliseringen, Knud Kingo Christensen./ritzau/