*


KØB PLUS!

Under jorden: Pinligt, Riis

Presset bare stiger og stiger på Bjarne Riis. Men holdejeren bag Team Sao Bank-Tinkoff ligner ikke en en mand, der har i sinde at tale

Fem måneder er lang tid. Ikke mindst når ordet tavshed er en del af ligningen. Alligevel er det præcis den periode, Bjarne Riis nu har befundet sig i det hul, han gravede sig ned i, da Tyler Hamilton i begyndelsen af september udgav bogen ’Det hemmelige løb’.

Heri fortalte Riis’ tidligere holdkaptajn om, hvordan den danske holdejer hjalp ham med at dope sig.

Siden er presset på Riis blot blevet mere og mere massivt, alt imens hovedpersonen, der i første omgang erklærede sin uskyldighed, har givet sig selv mundkurv på.

I 150 dage har holdejeren intet sagt, selv om blandt andre Dansk Idræts-Forbund DCU og Anti Doping Danmark opfordrer ham til at tale. Det faktum er noget der gør indtryk hos to eksperter udi kunsten at tale og kommunikere.

- Bjarne Riis flirter ikke længere med grænsen for, hvornår det bliver pinligt at forholde sig tavs. Den grænse har han for længst overskredet nu. Nu er han der, hvor han hverken kan gøre fra eller til. Benægter han fortsat, at hans hold har snydt, vil tvivlen fortsat være kæmpestor, og indrømmer han, er skibet og sponsorerne sejlet væk, mener kommunikationsekspert, Christian J. Porter-Schultz.

Med Michael Rasmussens indrømmelse og de dertilhørende vidneudsagn om andre ryttere, hold og personligheder indenfor cykelsporten, strammes nettet yderligere omkring Bjarne Riis, der havde netop Michael Rasmussen på sit hold først i dette årtusinde. Allerede torsdag erfarede flere medier, at Rasmussen i sine vidneudsagn har fortalt, at Riis vidste alt om det dopingmisbrug, der også stod på, mens han var hos Riis. Men heller ikke disse nye oplysninger har fået Bjarne Riis ud af busken.

- Det var pinligt fra det øjeblik, han gik under jorden, og det bliver bare værre og værre. Men der er selvfølgelig en grund til, at han gør det. Bjarne Riis har lavet en vurdering af, hvad han kan tabe ved at tale - og hvad han tabe ved rent ud sagt at holde kæft. Og han synes tydeligvis, han taber mindst ved at forholde sig tavst, forklarer kommunikationsrådgiveren Jesper Lynghus.

Intet tyder på, at Bjarne Riis har i sinde at finde skovlen frem og grave sig op af tavshedens hul. Skal det ske skal der formentlig presses på fra hovedsponsorerne Saxo Bank og Tinkoff Bank. Ellers kan de fem måneder uden tale blive til mange flere.

- Der skal ske noget drastisk, hvis han skal udtale sig nu, slutter Jesper Lynghus.

Læs også: