Lyt til artiklen

En migrantarbejder har mistet livet i en arbejdsulykke under VM-gruppespillet i Qatar på et resort, der husede Saudi-Arabiens spillere og stab.

Ulykken skete, da migrantarbejderen var i gang med at udføre reparationer på resortet, som blev brugt af Saudi-Arabien som deres FIFA-træningsbase.

Det skriver The Athletic.

Arbejdsulykken skete på det femstjernede Sealine Beach Resort, der har hele 58 luksusvillaer, et helt luksuriøst fodboldtræningsanlæg, en strandbar med tilhørende pools og flere restauranter.

Under gruppespillet, før Saudi-Arabien røg ud af turneringen, krævede adgang til resortets faciliteter FIFA-akkreditering, hvilket understregede, at lokalerne var ​​FIFAs ansvar.

Det Internationale Fodboldforbund vil ikke kommentere ulykken, inden en undersøgelse af forløbet af færdig, men er opmærksom på den.

»FIFA er meget ked af denne tragedie, og vores tanker og sympatier går til arbejderens familie,« skriver forbundet ifølge The Athletic.

Der hersker stor usikkerhed om antallet af døde migrantarbejdere i forbindelse med opførelsen af stadioner og andre bygninger i forbindelse med VM.

Forleden anslog Hassan Al-Thawadi, der er chef for Qatars VM-komité, at tallet ligger mellem 400 og 500.

Human Rights Watch har opgjort, at 15.021 ikke-qatarere er døde i landet mellem 2010 og 2019, men det kan ikke fastslås, hvor mange dødsfald der har forbindelse til VM-byggerier.

Amnesty International og en række andre menneskerettighedsorganisationers fremsatte før VM et krav om, at FIFA kompenserer migrantarbejdere i landet med mindst 440 millioner dollar (3,3 milliarder kroner).