Flere britiske politikere frygter, at den næste britiske premierminister presser brexit igennem uanset hvad.

Det britiske parlament har onsdag eftermiddag sagt nej til et forslag om at forsøge at udelukke et brexit uden aftale.

Det står klart efter en afstemning i det britiske Underhus.

Forslaget, der blev nedstemt med stemmerne 309-298, ville have givet parlamentet mulighed for senere på måneden at implementere lovgivning, der ville kunne forhindre brexit uden aftale.

Det er uklart, hvilken lovgivning der skulle være tale om.

Ti politikere fra Det Konservative Parti kæmper om at blive den næste britiske premierminister, efter at Theresa May har meddelt sin afgang.

Nogle af dem, heriblandt Boris Johnson, har meddelt, at man vil gå efter et brexit senest den 31. oktober - aftale eller ej.

Deres modstandere frygter derfor, at en kommende premierminister vil tvinge brexit igennem. De frygter, at et brexit uden aftale vil skade Storbritannien voldsomt både politisk og økonomisk.

De har derfor svoret, at de vil finde en måde at udelukke det på.

- Det her er blot begyndelsen. Det er ikke enden på vores forsøg på at stoppe et brexit uden aftale.

- Labour er klar til at bruge alle løsninger for at beskytte job, økonomien og samfundet fra de katastrofale konsekvenser ved et brexit uden aftale, siger Labours brexittalsmand, Keir Starmer, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Den nuværende og afgående britiske premierminister, Theresa May, har flere gange forsøgt at få stemt en aftale igennem i det britiske parlament.

En lang række forskellige løsninger er også blevet præsenteret for parlamentet. Hidtil er det dog ikke lykkedes for de britiske parlamentsmedlemmer at samle flertal for et eneste forslag.

Briterne stod oprindeligt til at forlade EU den 29. marts. Men det er blevet udskudt, og nu hedder datoen senest 31. oktober.

Det britiske parlament kan ikke egenhændigt beslutte, at det vil udskyde brexit. Det kræver, at EU går med til det.

Derfor kan parlamentet heller ikke selv udelukke et brexit uden aftale. Hvis der ikke er indgået en aftale med EU inden 31. oktober - og EU ikke går med til en udskydelse - er det nemlig, præcis hvad der vil ske.

/ritzau/AP