Det skulle have været en drømmeferie.

I stedet er det endt som en kamp mod tiden for otte krydstogtsgæster.

En kamp mod tiden som – foreløbig – har stået på i syv dage og er gået over seks forskellige lande.

Foreløbig uden held.

Baggrunden er, at de otte gæster blev efterladt på den afrikanske ø São Tomé og Príncipe, skriver CNN.

»Otte gæster, som var på øen på egen hånd eller på en privat tour, kom for sent tilbage til skibet og nåede derfor ikke frem til sidste udkald for ombordstigning klokken 15 lokal tid,« lyder det i en udtalelse fra krydstogtselskabet Norwegian Cruise Line.

»Selvom det er en meget uheldig situation, er gæsterne selv ansvarlige for at sikre sig, at de vender tilbage til skibet på det offentliggjorte tidspunkt, som kommunikeres bredt ud over skibets samtaleanlæg, i den daglige kommunikation (til passagererne, red.) og på plakater, der kan ses lige før de forlader fartøjet,« fortsætter krydstogtsselskabet.

Det var 27. marts, de otte gæster blev efterladt på den lille ø ud for den afrikanske vestkyst.

Siden da gæsterne på egen hånd forsøgt at nå frem til en af de havne, krydstogtskibet lægger til i, i rette tid, så de kunne vende tilbage til deres kahytter og nyde resten af ferien.

Men det har vist sig at være sværere end som så.  

Søndag gik det galt i Gambia, da skibet på grund af lavvande måtte opgive at lægge til kaj som planlagt. Næste forsøg bliver i dag, tirsdag, når skibet efter planen besøger Senegal.

Ifølge det amerikanske ægtepar Jill og Jay Campbell, som er blandt de 'forliste' krydstogtsgæster, er der både ældre, en gravid kvinde og en person, med en hjertelidelse blandt de otte passagerer, som nu desperat forsøger at komme med krydstogtskibet igen.