Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Selvom Holger Rune bankede sin modstander ved French Open, Henri Laaksonen, var alting ikke glædeligt.

Undervejs i kampen ramte Holger Rune både en linjedommer i hovedet med sin ketsjer og blev halvskadet, da han væltede i et reklameskilt på banen.

Placeringen af reklameskiltene undrer mangeårig tennisekspert og kommentator på Eurosport Michael Mortensen.

»De var forbandet tæt på banen. Det er simpelthen meningsløst, at det skal være så tæt på. Selvfølgelig skal der være reklameskilte, men de må altså stille skiltene længere tilbage.«

Holger Rune.
Holger Rune. Foto: Jean-Francois Badias
Vis mere

»Det var så grelt i går, at Holger Rune også ramte en linjedommer i panden, så hun var nødt til at forlade banen. Det siger noget om, hvor tæt på dommerne og reklameskiltene var,« siger han.

Mens linjedommeren var nødt til at forlade banen, måtte Holger Rune, efter en kortere pause, halte sig gennem opgøret. Skaden, som Holger Rune fik, gjorde at han måtte trække sig fra doubleturneringen ved French Open.

Men det kunne potentielt have endt langt værre.

»For en spiller som Holger Rune, er det virkelig farligt. Specielt også som spillere arbejder i dag, returnerer og arbejder forholdsvis langt tilbage på banen.«

»Men han slap heldigvis med skrækken og måtte trække sig fra double. Det synes jeg et eller andet sted er rigtig positivt, så kan han koncentrere sig om at spille single,« siger Michael Mortensen.

Tenniseksperten Michael Mortensen fortæller, at reklameskiltene var så tæt på kampens to spillere, fordi opgøret blev spillet på bane 12, som er en af de mindre baner. På de store baner, er der mere plads bagved spillerne.

Hvad skal man gøre ved det, man kan ikke lave banen større?

»Nej, det kan man ikke, men man kan gøre det på en anden måde. En anden anordning, hvor man kan stille de her skilte op ad væggen. Så kan man stadig se, hvad der står på dem, og så er de sat på en smart måde, så skiltene ikke står på en støtte.«

I videoafspilleren øverst i artiklen kan du se hændelsen, hvor Holger Rune falder.