En række medlemmer af Enhedslisten foreslår at genoptage den økonomiske støtte til den palæstinensiske organisation DFLP med den begrundelse, at det aldrig er blevet bevist, at DFLP deltog i drab på civile ved terrorangrebet mod Israel 7. oktober.

Men der er rigelig dokumentation for, at organisationens militante fløj deltog i angrebet. 

Det kan B.T. afdække med blandt andet billeder fra smadrede huse i en af de kibbutzer, hvor massakren fandt sted.

I et af hjemmene i Kibbutz Be’eri har gruppens paramilitære fløj markeret deres tilstedeværelse: 'Nationale Modstands Brigader, Martyr Omar Al-Qassem styrken' står der med graffiti på væggen på arabisk.

B.T. har i samarbejde med NGO'en Committee for Accuracy in Middle East Reporting and Analysis også undersøgt DFLPs egne udtalelser, hvor de selv bekræftede i en meddelelse på Telegram klokken 09.28 om morgenen 7. oktober, at brigaden havde »stormet« Gaza-grænsen til Israel og var i gang med at »infiltrere bosættelser.«

8. oktober udsendte gruppen endnu en meddelelse, hvor sløret blev løftet for hvilke »bosættelser«, der var tale om, nemlig Kibbutz Be’eri, Kibbutz Kfar Azza og Kissufim.

DFLP offentligører angrebsvideo: Her angriber de Kfar Azza

Talsmanden for DFLP, Fouad Baker, udtalte senere, at gruppen ikke iværksatte angrebet 7. oktober, men at de »deltog indenfor en time.« Indbyggerne i Kibbutz Be’eri blev vækket til lyden af luftsirener omkring kl 06.30 om morgenen.

De første Hamas-terrorister ankom ifølge nyhedsbureauet Reuters til Be’eri kl 06.55, hvor de henrettede en mand på vej ind igennem kibbutzens port i sin bil. Derfra begyndte terrorister systematisk at slagte civile i deres hjem.

Nyheden om terrorinfiltration bredte sig hurtigt blandt indbyggerne, der forsøgte at skjule sig i beskyttelsesrum, mens andre flygtede fra kibbutzen. 

De første israelske soldater ankom først til kibbutzen over middag, hvilket gav terroristerne mere eller mindre frit spil til at kidnappe og henrette børn, kvinder og ældre, torturere og brænde familier levende.

I hjemmet, hvor Marty Omar Al-Qassem Brigaden efterlod deres signatur, blev et 12 årigt tvillingepar, Liel og Yannai Hetzroni, samt deres faders tante, Ayala Hetzroni, 73, kidnappet af terrorister om morgenen 7. oktober og bragt ind i nabohuset med 11 andre medlemmer af kibbutzen.

Alle tre blev sidenhen fundet dræbt, men de israelske myndighederne undersøger stadig de præcise omstændigheder, da det israelske militær lå i ildkamp med terroristerne i huset, der insisterede på at få fri passage tilbage til Gaza med gidslerne.

Massakren i Be’eri er blandt de værste begået 7. oktober. 

97 civile blev slået ihjel, hvoraf det ældste offer var 88 og det yngste under et år gammel. 26 personer fra kibbutzen blev taget som gidsler den dag.

Hverken Be’eri, Kfar Azza eller Kissufim er militære baser, men civile landsbyer. 

Eftersom DFLP meddelte, at de tog del i angrebet indenfor en time, altså omkring kl 07.30, har der ikke været nogle legitime mål (soldater) at gå efter i de områder, hvilket Enhedslisten-medlemmerne bag det omtalte forslag, om at genoptage samarbejdet med gruppen, ellers påstår. 

73-årige Nili Bar Sinai, der viser B.T. rundt i kibbutzen, mistede sin mand, Yoram, i massakren. Hun har en klar besked til Enhedslisten-medlemmerne bag forslaget:

»At dræbe min mand og 1.200 andre har gjort intet godt, hverken for os eller dem, « siger hun til B.T.

Det er ikke første gang, at den palæstinensiske gruppe angriber israelere.  

I 2019 bekræftede DFLP, at de affyrede mortergranater over lokalsamfund på den israelske side af Gaza grænsen. Det samme gjorde de i årene efter, bla. i august 2022 og februar og maj måned 2023, Og under den nuværende krig har DFLP bekræftet flere gange at have affyret raketter mod »Zionistiske bosættelser« (israelske kibbutzer langs Gaza-grænsen.)

Gruppen arbejder samtidig tæt sammen med bl.a. Hamas og Islamisk Jihad i Gaza og lovpriser jævnligt »heroiske« terrorangreb mod civile israelere. 

I 2022 slog to palæstinensere fra Vestbredden fire civile israelere ihjel med kniv og økse i byen Elad. 

Et af ofrene blev slået ihjel foran sin 6-årige søn. DFLP hyldede angrebet og kaldte det en “naturlig respons” til israelske forbrydelser, en formulering både Hamas og Islamisk Jihad bruger om stort set alle terrorangreb mod israelere.

Præcisering: I en tidligere version af artiklen var Nili Bar Sinai citeret for at sige, at de danske penge var gået til »at grave tunneler, raketter og våben«. De danske bistandskroner er på foranledning af Enhedslisten brugt på et samarbejdsprojekt med DFLP, men der er ikke dokumentation for, at de er brugt på tunneller, raketter og våben.