Lyt til artiklen

I det britiske kongehus har de royale deres såkaldte ladies-in-waiting.

Det kan løst oversættes til hofdamer, som har den rolle at assistere og vente på deres kongelige højheder og ledsage dem til officielle begivenheder, foruden at være en privat fortrolig.

Men sådanne hofdamer skal dronninggemalinde Camilla ikke have.

I et forsøg på at modernisere kongehuset har Kong Charles' hustru nemlig frasagt sig de såkaldte ladies-in-waiting, skriver Royal Central.

I stedet har hun valgt seks venner, der har fået en ny titel som 'Dronningens ledsagere'.

Det er dog meget det samme som hofdamer, men disse seks venner skal altså ikke have administrative eller kommunikative arbejdsopgaver, men blot ledsage dronningegemalinden til begivenheder af forskellig art.

De udvalgte ledsagere er den tidligere hofdame for hertuginden af Kent, nemlig Sarah Troughton, samt dronning Elizabeths mangeårige hofdame lady Katherine Brooke, foruden baronesse Carlyn Chisholm.

Derudover har dronninggemalinde Camilla valgt sine mangeårige venner Jane von Westenholz, markgrevinde Fiona af Lansdowne og lady Sarah Keswick til at være sine nye ledsagere.

Kong Charles derimod har beholdt flere af sin mors gamle ladies-in-waiting. Nemlig lady Susan Hussey, Mary Morrison og dame Annabel Whitehead.

De har dog også fået nyt navn som 'Ladies of the Household' – altså noble kvinder af husstanden.