Alliancen mellem R og K er en risikabel sag for De Konservative, men kan sikre Dansk Folkeparti taletid.

Alliancen mellem De Konservative og De Radikale er et brud med det VKO-samarbejde, der har været kendetegnende for dansk politik i de seneste ti år. Sådan lyder det fra politisk kommentator Hans Engell, der kalder det et risikabelt træk for Lars Barfoed (K).

Samtidig står Venstre i en penibel situation med det nye samarbejde hen over midten.

- Det er tydeligt, at Venstre prøver at tale Barfoeds meldinger ned. Løkke vil svare udenom, og det samme gør Venstres politiske ordfører. De svarer i realiteten ikke på, hvad det handler om, nemlig at Barfoed har meddelt, at VKO er slut, siger han.

Hans Engell er overrasket over, at Lars Barfoed og Margrethe Vestager spiller alliancekortet så tidligt i valgkampen. Ifølge kommentatoren er det et risikabelt træk særligt for De Konservative, der bryder med et årelangt parlamentarisk mønster.

Samtidig betyder de to partiers melding, at Dansk Folkeparti vinder spillerum i en valgkamp, der hovedsageligt har fokuseret på den økonomiske politik.

- Pia Kjærsgaard benytter nu lejligheden til at sige, at valget i høj grad handler om udlændingepolitik, fordi hun siger, at R og K vil rulle stramningerne tilbage, siger han.

/ritzau/