Noller og Jørgen Olsen - og et gammelt idol i baggrunden.
Noller og Jørgen Olsen - og et gammelt idol i baggrunden. Foto: Bardur Eklund
What's another year uden Johnny Logan? Også Brotherhood of Man kommer. Herreys vil formentlig iklæde sig deres gyldne sko. Internationale vindere bliver rigt repræsenteret i det stort anlagte Dansk Melodi Grand Prix 2013 i Herning 26. januar. Men ikke ikke de danske vindere fra 2000.

- Vi har fået buddet, men har takket pænt nej. Jørgen og Nollers ferier januar/februar har været planlagt gennem længere tid, siger Brødrene Olsens manager, Steen Wittrock som forklaring på, at Logan & Co. ikke får dansk selskab i Jyske Bank Boxen.

SE BILLEDERNE: LEGENDER OPTRÆDER VED DANSK MGP

Olsen-brødrenes ferier med deres familier er lagt, så de to Melodi Grand Prix-vindere får mulighed for at realisere drømmen om en musikalsk pilgrimsrejse til Nashville og Memphis i USA.

Efter stilstand kunstnerisk og salgsmæssigt de seneste år har Brødrene Olsen erkendt, at der skal prøves noget nyt. Det handler om at finde en ny lyd til deres kommende album. Som i tidens ånd lige så meget er en søgen tilbage mod den oprindelige lyd fra 70ernes første Olsen-plader.

Det kommende album får titlen 'Brothers To Brothers' - for brødrene indspiller sange, der er skrevet og fremført af brødre. Bl.a. Fogerty-brødrene fra Creedence Clearwater Revival, brødrene Gibb fra Bee Gees.

Brødrene rejser til Nashville den 10. februar - hvor det er præcis to år siden, at salig Bamse skulle have foretaget samme rejse. De møder allerede første dag produceren Chris Leuzinger, der har sat dem sammen med en flok garvede Nashville-ulve, der har spillet med folk som Tammy Wynett, Waylon Jennings, The Judds, Randy Travis, Roseanne Cash, Trisha Yearwood, Willie Nelson, Elton John, Emmylou Harris, Alison Krauss, Floyd Cramer, Billy Ray Cyrus, Loretta Lynn, James Taylor... etc.

- Jeg kommer først og fremmest for at opleve atmosfæren. Det gælder musikken, lige så meget som stederne, siger Jørgen Olsen til bt.dk.

-  Det er jo ikonografiske lokaliteter, vi skal se, når vi ikke indspiller. Vores musikalske baggrund. Graceland, Gibson guitarfabrikken, for eksempel. Jeg er egentlig bare vildt stolt over, at vi får den mulighed. Det er jo en musikalsk pilgrimsrejse. Faktisk har jeg svært ved at udtrykke min glæde lige nu. Vi skal indspille i Roy Orbisons studie, hvor der kun er analogt udstyr. Jeg ved godt, at andre danske sangere har haft samme mulighed. Det gør det næsten bare bedre, siger Jørgen Olsen.

Mange har efterlyst, at Brødrene Olsen søgte et mere nøgent rockudtryk i stedet for den meget poppede lyd, der har domineret deres musik siden grand prix-sejren i 2000.

- Vi har fået en tilkendegivelse fra Sonys afdelinger i de lande, hvor vi stadig har et marked (Tyskland, Sverige og Norge, red.). De mener, at vores fans i de lande er med på legen. Så nu gør vi det sgu', siger Jørgen Olsen.

Olsen-brødrenes pilgrimsrejse bliver foreviget af et filmhold fra TV 2.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.