Foto: MORTEN CARLSSON / BENT MIDSTRUP

Søndag eftermiddag endte den tidligere DR-chef Morten Carlssons liv tragisk

Hans bil torpederede en parkeret lastvogn på en rasteplads på Holbækmotorvejen. Personbilen blev totalskadet, og føreren stod ikke til at redde, da ambulancefolkene nåede frem til ulykkesstedet.

Morten Carlsson var formand for Landsforeningen Autisme - og eventchef. Autismen var en hjertesag for Carlsson, som i den store offentlighed blev kendt som manden, der mod alle odds genrejste Dansk Melodi Grand Prix. Carlsson var underholdningsredaktør i DR i 1999 på et tidspunkt, hvor DR seriøst overvejede at nedlægge grandprixet.

Carlsson fik et år af DRs topledelse til at genrejse den forkætrede sangfest, og fik blandt andet den idé at invitere Brødrene Olsen. De vandt som bekendt både i Danmark og senere i Stockholm. Senere gjorde Carlsson 'Stjerne for en aften' til et stort hit på de danske tv-skærme. Det var ham, der gav Natasja Crone chancen som underholdningsvært.

- Det er utroligt trist at høre. Vi arbejdede meget sammen med Morten, ikke bare under Melodi Grand Prix 2000, hvor han behandlede os utroligt godt og professionelt, men også i flere tv-produktioner senere hen. Morten havde hjertet med i alt, hvad han foretog sig, siger Brødrene Olsens manager Steen Wittrock, og tilføjer:

- Ingen tvivl om at det er Mortens ære, at dansk Melodi Grand Prix har nået den status, det har i dag. Og selvfølgelig, er Jørgen og Noller meget taknemmelige over at have fået chancen af Morten dengang i 2000.

Jørgen og Noller Olsen indspiller lige nu et nyt album i Nashville i USA, og er ikke tilgængelige for en kommentar.

- Gennem sit voksne liv har Morten været dybt engageret i autismesagen og mennesker med handicap generelt. Han har senest været drivkraft i opbygningen af verdens bedst tilgængelige bygning, der huser en række handicaporganisationer, skriver Dansk Autismeforening i en udtalelse.

- Alle, der har mødt Morten, er blevet smittet af hans varme personlighed, store omsorg for andre, hans kreative væsen og positive tilgang til livet. Han vil blive savnet forfærdeligt, skriver foreningen også.

Morten Carlsson blev 54 år og efterlader sig kone, tre voksne sønner og et barnebarn.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.