49-årige Stein Kjetil Fredriksen blev dræbt i den norsk-danske narkoaktion i Aalbæk Havn søndag aften.
49-årige Stein Kjetil Fredriksen blev dræbt i den norsk-danske narkoaktion i Aalbæk Havn søndag aften. Foto: Dagbladet
Den 49-årige smugler, der i søndags blev dræbt under en skudveksling mellem dansk politi og norske narkosmuglere, levede af at transportere de ulovlige stoffer

Nordmanden Stein Kjetil Fredriksen, der blev dræbt af skud i hovedet søndag d. 6 januar, havde et godt ry i de kriminelle kredse. Han leverede altid varen som aftalt.

Det skriver norske vg.no, der har talt med venner og bekendte til narkosmugleren.

Sent søndag aften kom det til skudveksling mellem dansk politi og narkosmuglere. Stein Kjetil Fredriksen ankom til Aalbæk Havn mellem Skagen og Frederikshavn i en speedbåd, og skulle have en narkolast på 250kg hash med. Lasten skulle leveres ved havnen af to landsmænd. Men de tre narkosmuglere blev overrasket i af dansk politi, PET og frømandskorpset. Herefter forsøgte gerningsmændene at flygte, men blev altså stoppet af de danske indsatstyrker. En dansk betjent blev alvorligt såret ved episoden, men hans tilstand er stabil. En af de andre narkosmuglere, en 27-årig norsk mand, blev også såret, men er ligeledes i god behold efter omstændighederne.

Stein Kjetil Fredriksen havde angiveligt en fast pris på 250.000 kroner pr. levering - og ifølge VGs kilder transporterede han ikke kun narkotika. I alt kørte den 49-årige nordmand mellem fire og fem ture med ulovligt gods om året.
- Han havde altid pistol med sig, fortæller en bekendt til VG.

Stein Kjetil Fredriksen boede på en husbåd, hvis husleje blev betalt kontant hver måned - og altid til tiden. Han havde ikke været registreret i arbejde siden 1994, havde officielt ingen indtægt registreret, men modtog heller ikke bistandsydelser.

Han var desuden kendt af det norske politi for flere tilfælde af indsmugling af blandt andet spiritus, og nu for at være knyttet til et stort millionrøveri mod Norsk Kontantservice, hvor gerningsmændene affyrede mere end 100 skud, dræbte en betjent og stak af med 56 millioner kroner.

- Det er ingen tvivl om, at Stein Kjetil havde en del kontakt med flere af dem, som var med til det røveri. Han var ikke en central person i miljøet, men det er sikkert at han lavede flere ting for de fyre i mange år, siger en af hans tidligere venner til norske Dagbladet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.