Her ses Stein Bagger under en lille pause i fredagens retsmøde 7.februar 2014 i Københavns Byret, hvor han skulle i 7-Eleven med sine to forsvarer. Bagmandspolitiet kræver ubetinget fængsel til den bedrageridømte forretningsmand Stein Bagger.
Her ses Stein Bagger under en lille pause i fredagens retsmøde 7.februar 2014 i Københavns Byret, hvor han skulle i 7-Eleven med sine to forsvarer. Bagmandspolitiet kræver ubetinget fængsel til den bedrageridømte forretningsmand Stein Bagger. Foto: Michael Bothager
Anklageren lagde ikke fingrene imellem, da der fredag formiddag var afsluttende procedure i straffesagen mod storsvindleren Stein Bagger i Københavns Byret.

Ifølge anklagemyndighedens påstand bør Stein Bagger idømmes en ubetinget fængselsstraf på ikke under et års fængsel i den aktuelle sag, hvor han er tiltalt for underslæb for 250.000 kr. og for reelt at have optrådt som direktør, selv om han ved sin dom i 2009 i IT Factory-sagen blev frakendt retten til at lede en virksomhed.

- Efter anklagemyndighedens påstand bør Stein Bagger straffes med ikke under et år, og det skal naturligvis være ubetinget fængselsstraf i forhold til hans forhistorie. Og det er særdeles skærpende, at det er sket under afsoning, påpegede anklager Malene Rysgaard i sin procedure.

Stein Bagger

Stein Bagger optrådte under dæknavnet Steen Bech som praktikant i flytte-og opmagasineringsfirmaet Dansk Selfstorage.dk, men fungerede ifølge tiltalen reelt som direktør for firmaet fra efteråret 2011 til slutningen af 2012.

- Det afgørende er ikke, om han formelt har været direktør i det firma, hvor han officielt bare var praktikant i virksomhedspraktik under sin afsoning af fængselsdommen fra 2009. Det afgørende er, om han reelt udførte ledelsesopgaver, og det gjorde han efter anklagemyndighedens opfattelse, sagde anklager Malene Rysgaard i sin procedure, hvor hun blandt andet henviste til Østre Landsrets bedømmelse af Klaus Riskær Pedersens ansvar i en lignende sag.

Stein Bagger er udover at have overtrådt sin rettighedsfrakendelse også tiltalt for underslæb i forhold til salget af to lastbil-trucks, der blev solgt videre, selv om de reelt var leasede.

Stein Bagger sigtet igen

Stein Bagger nægter sig skyldig, og hævder, at han bare optrådte som praktisk gris for en 51-årig medtiltalt, der ifølge Bagmandspolitiet har fungeret som stråmand.

Under hele fredagens afsluttende retsmøde lyttede Stein Bagger roligt, men opmærksomt med fra en stol bag sin forsvarer. Stein Bagger var iklædt en blå sweater, blå cowboybukser og lyse ørkenstøvler, og viste kun en enkelt gang tegn på uro. Det var, da han pludselig næsten løbende måtte forlade retslokalet et par minutter for at finde et toilet mellem retslokalerne i Københavns Byrets lokaler på Rådhuspladsen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.