En gruppe formodede narkosmuglere kom søndag aften i skudveksling med
 politiet i Aalbæk Havn i Nordjylland. En person blev dræbt, og flere er
 såret. Her hejses smuglerbåden op af vandet.
En gruppe formodede narkosmuglere kom søndag aften i skudveksling med politiet i Aalbæk Havn i Nordjylland. En person blev dræbt, og flere er såret. Her hejses smuglerbåden op af vandet. Foto: Henning Bagger

Den 49-årige nordmand, der søndag aften døde under en skudepisode på Aalbæk Havn, blev ramt af fire skud. En anden formodet gerningsmand og en betjent blev ligeledes ramt af skud. Politiet mener, at der kan være flere gerningsmænd på fri fod.

Den 49-årige nordmand, der søndag aften blev dræbt under en skudveksling på Aalbæk Havn mellem Frederikshavn og Skagen, blev ramt fire gange.

- Der blev skudt tilbage fra mindst to tjenestepistoler, og han blev ramt fire gange i brystet og hovedet, og han afgik ved døden, sagde Kirsten Dyrmand, direktør for Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), på et pressemøde på Aalborg Politigård, hvor DUP og politiet mandag formiddag orienterede om sagen.

- Vi havde bedt om bistand fra aktionsstyrken, fordi det var en kompliceret aktion - ikke fordi vi vidste, at det kunne blive farligt. Vi havde ingen forventning om, at det ville komme til en skudveksling, sagde chefpolitiinspektør Claus Hilborg fra Nordjyllands Politi.

Nordmanden, der ankom til Aalbæk Havn i en motorbåd, nåede inden sin død at såre en PET-betjent med to skud i lysken. Betjenten er nu uden for livsfare.

Politiet har arbejdet med narkosagen siden efteråret, hvor norsk politi henvendte sig om sagen. Politiet havde fået et tip om, at en narkoforsendelse skulle overleveres på havnen i Aalbæk. Derfor havde man rekvireret hjælp fra PETs Aktionsstyrke.

Det var ikke kun aktionsstyrken fra PET, der deltog – også elitesoldater fra forsvarets frømandskorps var med til aktionen mod de norske smuglere. Det bekræfter Kirsten Dyrman, der er chef for politiklagemyndigheden, som efterforsker skuddramaet, over for Ritzau, skriver dr.dk. Hun oplyser, at frømandskorpset var med til at hjælpe, da hverken politiet eller aktionsstyrken råder over både, som skulle bruges til aktionen.

To andre formodede narkosmuglere - en 36-årig mand og en 27-årig mand fra Norge - blev anholdt på havnen i Aalbæk søndag aften. Den ene blev under aktionen ramt af skud i brystet, og han opholder sig nu på Aalborg Sygehus.

I forbindelse med aktionen beslaglagde politiet cirka 250 kilo hash. Nordjyllands Politi vil ikke udelukke, at der er flere gerningsmænd i sagen, hvorfor mandagens grundlovsforhør holdes for lukkede døre.

- Der er måske flere implicerede på fri fod. Nogen må jo have afleveret hashen på havnen, sagde Claus Hilborg.

DUP skal i den kommende tid forsøge at finde ud af, hvad der skete på havnen i Aalbæk søndag aften:

- Vi skal afhøre en lang række personer med henblik på at afklare, hvad der præcist skete, sagde Kirsten Dyrmand.

Politiet kender endnu ikke identiteten på den dræbte nordmand - han skal senere mandag obduceres på Retsmedicinsk Institut.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.