18-årig slået ned for studenterhue midt i København - ingen greb ind

- Så blev jeg sgu student, skrev en 18-årig glad på sin Facebook-profil 21. maj og postede et billede, hvor han er iført sin fine studenterhue fra den internationale linje på Birkerød Gymnasium. Blot to dage senere blev han slået ned på Nørreport Station. Angiveligt fordi en mand ville have hans hue.

Den unge student fra Kokkedal ligger nu på Rigshospitalets intensiv-afdeling. Han er uden for livsfare, men det er endnu uvidst, hvilke mén han vil få efter, at han blev slået ned fredag aften i København. 
 
En flok nyudklækkede studenter ville fejre deres afsluttede studie med en bytur i København. Men festen nåede ikke engang at begynde. På Nørreport Station i København mødte de fire mænd, der slog studenterhuen af den 18-årige student.

VED DU NOGET OM SAGEN - TIP BT PÅ 1929@BT.DK ELLER SE HER HVORDAN DU TIPPER BT


Situationen udviklede sig, og den 18-årige blev slået og formentlig også sparket gentagne gange i hovedet, mens hans studenterkammerater blev holdt væk af de andre gerningsmænd. Ifølge bt.dks oplysninger var der adskillige vidner til overfaldet på stationen, men ingen greb ind.

Efter overfaldet tog den unge mand hjem til Kokkedal, og først senere begyndte han for alvor at få det dårligt. Natten til lørdag blev han bragt til Rigshospitalets Traumecenter, hvor det viste sig, at han havde en blødning i hjernen. Han blev opereret i al hast og ligger nu på intensiv-afdeling.

- Det er rigtig alvorligt. Han er uden for livsfare, men man kan ikke sige noget om, hvor slemt det står til endnu. Så vi ser på det som en meget alvorlig sag, og vi vil rigtig gerne have fat på vidner, der så det, siger central efterforskningsleder Robert Jensen fra Københavns Politi. 

- Fredag aften blev min ven K (navn fjernet, red.) slået ned i København for sin studenterhue. En tid, som skulle være glædelig, er i stedet blevet til et mareridt, skriver en af offerets gymnasie-venner på Facebook og beder om, at folk, der har set, hørt eller ved noget, kontakter politiet.

Den centrale efterforskningsleder har også en opfordring til gerningsmændene:  

- De fire gerningsmænd ved ikke, hvad de er årsag til. Så hvis de hører om det her i pressen, så kunne det være en rigtig god ide, hvis de henvender sig til politiet og fortæller deres side af sagen.

Politiet håber, at overvågningsvideoerne fra Nørreport vil bringe dem videre i sagen. Men hvis det ikke er tilfældet, og gerningsmændene ikke selv henvender sig, så vil næste skridt være, at efterlyse dem med billeder i pressen.

Indtil videre er der kun et sparsomt signalement af gerningsmændene. De beskrives som fire unge danske mænd i alderen 18 til 20 år. De skal være ca. 180 cm høje og være enten skaldede eller have meget kort lyst hår.

Ifølge et vidne var to af dem iført hvid t-shirt eller sweather og bar jeans. Den tredje bar en sort jakke, måske med noget blåt på skulderen. Der er endnu ingen oplysninger om den fjerde gerningsmands påklædning.

Københavns Politi kan kontaktes på telefon 114.