Politiet har en anholdt 17-årig ung mand, som de mener, har medvirket i drabssagen fra januar på Frederiksberg.

Den 17-årige blev arresteret i en stor politiaktion torsdag morgen, hvor flere politikredse samarbejdede om anholdelsen af i alt seks mænd.

Den 17-årige er iført mørkeblå cowboybukser, sort trøje og sort vest. Han har kort hår i siderne og langt tilbagestrøget hår på toppen af hovedet.

Specialanklager Laura Birk læser sigtelsen op mod den mindreårige.

Han bliver sigtet for medvirken til drabet på Frederiksberg, hvor han skulle have stået for at skaffe den pistol, der blev brugt til at skyde en 22-årig mand på Worsaaesvej på Frederiksberg tæt på Åboulevarden.

Politiet mener, at drabet fandt sted som et led i konflikten mellem den forbudte bande LTF og Hells Angels, derfor bliver han også sigtet for paragraf 81 a.

Derudover bliver han sigtet for at have været i besiddelse af tre pistoler og 100 patroner, der er blevet fundet i Ladegårdsparken i Holbæk under en loftplade. Politiet mener, at de skulle bruges i konflikten mellem de to lokale bander LGP (Ladegårdsparken) og MV (Mellemvangen). 

Den 17-åriges beskikket forsvarsadvokat fortæller, at hans klient nægter sig skyldig i begge sagens forhold.

Anklageren anmoder om, at dørene til grundlovsforhøret bliver lukket på grund af sagens tidlige stadie, og politiet mener, at der fortsat er gerningsmænd på fri fod. Dommeren vælger at lukke dørene og nedlægge et navneforbud på den 17-årige, efter hans forsvarers begæring.

Da drabet fandt sted i januar havde konflikten mellem LTF og HA længe ligget i dvale. B.T. kunne allerede i januar fortælle, at drabet formentlig var en del af rockergruppens og gadebandens konflikt.

Dagen efter drabet lavede HA's Copenhagen-afdeling et opslag på Instagram med en timing, som flere af B.T.s kilder vurderer som bemærkelsesværdig.

På billedet ses en pumpet, tatoveret HA-rocker med klubbens bevingede kranie og bevæbnet med blodige hammere. Teksten lyder: »Nogle gange skal man dræbe en flue med en forhammer. Det handler ikke altid om den flue, men om de andre der kigger«

Ifølge B.T.s oplysninger havde den dræbte ikke direkte tilknytning til LTF, men befandt sig i et område, som den forbudte bande anser som deres. 

Efter et flere timer langt grundlovsforhør bliver den 17-årige varetægtsfængslet i fire uger.

Lyt med når B.T.s kriminalredaktion hver uge går helt tæt på aktuelle emner, den kriminelle underverden og store efterforskninger.