Den 68-årige finansmand Klaus Riskær Petersen er gået fra sin kæreste – den 32-årige Anna Pia Lykke Ring.

Parret er gået hver til sit efter seks år sammen.

Det fortæller Klaus Riskær selv til Se og Hør til premieren på 'Syngepigerne på Bakken'.

Parret har sønnen Adam sammen. De fik barnet, da Anna Pia Lykke Ring var 27, og Klaus Riskær var 63.

Til B.T. fortæller Klaus Riskær Petersen, at parret i nogen tid har drøftet, om de var vokset fra hinanden.

»Hvis man møder en pige i 20erne, og man får et barn, og der går seks år, så sker der en udvikling. Men jeg udvikler mig nok noget mindre, end hun gør. Med så stor en forskel er der nok altid en sandsynlighed for, at kontrakten ikke bliver fornyet,« fortæller han.

Klaus Riskær Petersen fortæller, at bruddet går godt efter omstændighederne.

»Jeg vil ikke sidde og få det til at lyde som noget positivt. Den slags er altid noget møg. Men der har ikke været noget med skrig og skrål. Det er en fælles beslutning, vi er blevet enige om,« fortæller han.

Den 68-årige finansmand fortæller, at ekskæresten indtil videre bor i Riskærs lejlighed ved Gammel Strand i København, imens han det meste af tiden opholder sig i en bolig ved Præstø.

»Det er ikke noget problem indtil videre.  Alt det der med bolig er ren teknik. Det vigtigste for os er, at det ikke går ud over Adam, og at tingene ikke ændrer sig for hurtigt for ham,« siger han om hensynet til sønnen.

Men selvom bruddet indtil videre er gået relativ smertefrit, fortæller Klaus Riskær, at han nok kommer til at vente lidt med at udleve singlelivet.

»Jeg har en vis træning i at være single. Og det indgår i min træning, at når man kommer ud af et forhold, skal man lige trække vejret og slappe af. Man skal hele tiden tage hensyn til den tidligere partner. Hvis jeg ikke gør det, vil det i sidste ende være Adam, der betaler prisen,« siger han.

Derfor tror Klaus Riskær da også, at det kommer til at gælde for både ham og Anna Pia Lykke Ring, at de i starten tænker over, hvad de gør.

»Jeg tror, at vi begge to vil være meget tilbageholdende. Det er vores forpligtigelse. Men det kan da godt være, at jeg går ud og får en ekstra drink og bliver hængende lidt længere i byen. Men jeg tager det stille og roligt,« fortæller han.