Et meget velspillende dansk landshold gjorde arbejdet færdigt i gruppespillet og slog sikkert Portugal med 37-27.

Dermed tager Danmark to dejlige point med sig over i mellemrunden, hvor Sverige og Norge blandt andet venter.

Herunder kan du læse B.T.s dom over den danske sejr:

Jamen, der var det jo! Efter at det havde hakket som en dårlig tysk internetforbindelse i de første to kampe, faldt det danske angrebsspil endelig på plads i kampen mod portvins-nationen.

Tempoet blev sat to-tre gear op – og så var verdensklasse-Gidsel pludselig tilbage til sit helt ustyrlige selv. 

Og Simon Pytlick havde det også som en hund på stranden i det hurtige angrebsspil, som klogt blev orkestreret af Mikkel Hansens knaldhårde og præcise afleveringer. Meget opløftende!

Og det gode er, at vi jo ved, at der faktisk er et gear eller to mere i det danske hold. Det så vi i Sverige for et år siden. Lad os da endelig finde det frem til mellemrunden – så vores nordiske naboer kan få på munden.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

En grotesk situation fandt sted 20 minutter inde i aftenens første halvleg. 

Portugiserne havde netop afsluttet et angreb med at brænde på Landin, og den afsluttende spiller blev liggende i smerter inde under den danske tremeter-zone. 

Men det så den portugisiske forsvarsspiller, han efter planen skulle bytte med, stort på. Forsvarsspilleren løb på banen – således, at portugiserne nu havde otte spillere på banen. Og det må man ikke.

Men på absurd vis opfattede dommerne eller dommerbord ikke situationen. Og helt dumt blev det, da den indskiftede forsvarsspiller erobrede bolden og kastede den op til småskadede spiller, der stadig lå på den danske banehalvdel. Han kunne uden problemer score på den store chance.

Og HELT uforståeligt valgte kampens schweiziske dommere efterfølgende IKKE at se den groteske situation igennem på video. Hvordan kan det ske? Nikolaj Jacobsen var – som I nok kan regne ud – rødglødende.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

Så – nu bliver det alvor. Mellemrunden venter, når danskerne ankommer med toget i kolde Hamburg. Og det bliver en hidsig omgang.

For den byder på hele TO arvefjendeopgør, når vi ramler ind i Norge og Sverige. Derudover skal danskerne op mod Slovenien og Holland, der begge har været overraskende velspillende i turneringen.

Det bliver nervepirrende -men også forrygende underholdende. Og mon ikke alle fire modstandere ryster i bukserne ved tanken om at møde de tredobbelte danske verdensmestre?

Holland bliver de første til at få fornøjelsen på onsdag.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere