I hele oktober mistede Chelsea ikke et eneste point i Premier League, pokalturneringen og Champions League. Den stime ødelagde Newcastle dog på novembers anden dag.

I 60 minutter var det en nordengelsk ørkenvandring, da topholdet Chelsea gæstede Newcastle på en regnvåd lørdag. Men så eksploderede Premier League-opgøret.

Chelsea var klar favorit og var også i boldbesiddelse mod et defensivt orienteret hjemmehold, der dog formåede at holde Jose Mourinhos tropper fra de store chancer, hvis man ser bort fra et enkelt blødt hovedstød på overliggeren midt i første halvleg.

Man fornærmer vist ikke nogen ved at kalde kampens første time for kedelig. Men det blev der lavet grundigt om på i de sidste 30 minutter.

Først havde Moussa Sissoko og Loic Remy to kæmpechancer for Newcastle inden for ét minut, og derfra havde hjemmeholdet momentum.

Det resulterede i 68. minut i en fortjent føring på et perfekt slået frispark af Newcastles Yohan Cabaya, som Yoan Gouffran kunne løbe lige ind i og heade nordenglænderne i front.

Herefter slap begge hold håndbremsen, og mens Chelsea jagtede udligningen, satsede hjemmeholdet på det kontraangreb, der kunne lukke kampen.

Chelsea havde muligheder for at komme tilbage, men i de døende minutter kom omstillingen, der sikrede Newcastle tre uventede point mod topholdet. Loic Remy stod for den afgørende scoring, der sikrede Newcastle sejren på 2-0.