TV2 News-reporter Winnie Laursen var udsat for chikane i Vollsmose, da hun prøvede at lave indslag fra bydelen i forbindelse med et stort sprængstoffund

Winnie Laursen blev onsdag afbrudt midt under et live-indslag om fundet af 3,4 kilo plastisk sprængstof i bydelen af en ung knallert-kører, der begyndte at køre i cirkler rundt om reporteren.

Mikkel Hertz, chef på TV2 News, mener ikke umiddelbart, at episoden giver anledning til at skærpe sikkerheden omkring medarbejderne.

- Vi vurderer hele tiden sikkerheden fra historie til historie, og har et samarbejde med et vagtselskab, vi kan trække på, i forbindelse med f. eks. højrisiko-fodboldkampe, siger TV2 News-chefen Mikkel Hertz.

- Det kan i perioder være svært for os at arbejde, f. eks. i forbindelse med balladen ved Ungdomshuset og bandekrigen. Vollsmose er ikke det nemmeste sted at arbejde, heller ikke for myndighederne, men umiddelbart mener jeg ikke, at der er anledning til at skærpe sikkerheden omkring vores medarbejdere.

Afgør selv på stedet

Fællestillidsmand Lennart Sten, TV2 mener, at reglerne for sikkerheden omkring TV2´s udsendte er i orden:

-Vores regler er sådan, at medarbejderne selv afgør, hvornår det er nok. Hvis journalister eller fotografer føler sig utrygge, så skal de ikke gå længere. Sikkerheden er helt afgørende, og vi skal gøre alt for at passe på os selv, og det har Winnie og fotografen også gjort.

- Det kan være ubehageligt og sårbart at stå derude, hvor der ikke er noget filter imellem, og her var det nogle gang-i-gaden-typer, der forstyrrede. Udefra kan det se helt åbenlyst farligt ud, men føler medarbejderne sig sikre, er det ok. Ingen chefer kan presse de udsendte til at fortsætte, og det er der heller ingen, der gør, lyder det fra fællestillidsmanden.

Se TV2 News indslaget HER (Eksternt link)