Den landskendte lille pige Im og hendes mor Suthida er nu tilbage i Danmark efter to måneders tvunget ophold i Thailand.

I november blev de af de danske myndighederne tvunget til Thailand, fordi Ims stedfar i 2012 døde af kræft, og derfor blev det vurderet, at deres tilknytning til Thailand var større end til Danmark. Men efter en hastebehandling af den såkaldte 'Im-lov' er mor og datter nu tilbage i Danmark.

BT var ligesom store dele af den danske presse med i Københavns Lufthavn, da Im og hendes mor landede. Da BT møder hende ved bagagebåndet, var det en overlykkelig lille pige, der stod og ventede med sin lyserøde kuffert.  Otte-årige Im var glad, men også meget træt efter den lange flyvetur.

Hun fortalte, at hun er træt af al rejseriet.

- Det har været hårdt at være i Thailand, fordi jeg har ikke haft mine bedsteforældre og klassekammerater, fortæller hun til bt.dk.

I Thailand snakkede hun særligt meget med to af sine klassekammerater via internetvideo, men hun fortalte, at hun glæder sig til at komme i skole igen, og at hun i det hele taget har savnet Danmark.

Fra Københavns Lufthavn fortsætter turen videre til Aalborg Lufthavn. Her står venner og familie klar med flag, og støttegruppen, der har presset på for at få Im tilbage til Danmark, har sørget for, at den lille pige og hendes mor aldrig glemmer hjemkomsten.

- Vi har opfordret folk i byen til at komme ud i hovedgaden og byde dem velkommen med flag. Et ballonfirma har doneret en masse balloner, og så har vi fået fat i en kæmpestor limousine, som henter dem i lufthavnen, fortæller Tina Kragelund, der har en søn i Ims klasse på Aabybro Skole og er medstifter af støttegruppen for Im og hendes mor på Facebook, der har 10.700 medlemmer. Hun oplyser samtidig, at klassens forældre på lørdag har arrangeret en fest for klassen, der skal byde Im velkommen hjem til Danmark.

Stadig kun turist

I første omgang må Im og hendes mor opholde sig i landet på et turistvisum, da loven først træder i kraft 1. februar. Ifølge Justitsministeriet betyder det, at man hverken må gå i skole eller arbejde, men på Aabybro skole står man klar med åbne arme.

- Im starter hos os på mandag klokken 8, og det glæder vi os rigtig meget til. Og hvis der er noget forkert i det, så er hun jo bare gæst hos os, siger skolelederen på Aabybro skole, Søren Dybdal Møller, til BT.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.