Børnehaveklassebørn i alderen 6-7 år kunne ikke holde tårerne tilbage, da de under morgensamling på film kunne se, hvordan en af deres skolekammerater skar pulsen op på sig selv med stor brødkniv - skoleinspektør undskylder i brev til forældre

Der var lagt op til en hyggelig morgensamling på Stokkebækskolen på Sydfyn, da skolens elever for nylig blev inviteret til at se en 9.klasses videoproduktion om mobning.

Men den hyggelige stemning blev hurtigt vendt til gråd og opkast fra skolens børnehaveklasse-børn, der på ingen måder var forberedte på det, de skulle komme til at se.

Nemlig en halvanden minut lang selvmordscene, hvor filmens hovedperson, en 15-årig mobbet og dybt ulykkelig pige, skærer sin pulsåre op med en stor brødkniv på skolens toilet og siden dør i sin egen blodpøl.

Jeg lever endnu

Flere af de mindste børn blev så ulykkelige og frustrerede, at den unge pige, der tog sit liv på videoen, efter filmen måtte forvisse dem om, at hun stadig levede og havde det godt.

- Jeg måtte bruge lang tid på at tale med min datter, om det hun havde set på videoen.

Hun er dog trods alt 9 år, men tænk på de helt små børn på 6 år. Nu har jeg set selvmordsscenen, og selv for mig er den voldsom. Det undrer mig virkelig, at de mindste klasser ikke blev vist bort fra morgensamlingen, siger en mor til en af eleverne på den fynske skole.

SE VIDEO UNDER ARTIKLEN

Af hensyn til sin datter, ønsker hun ikke sit navn frem.

- Og så undrer jeg mig i øvrigt over, at skolen ikke har indkaldt forældrene til et møde, om det der skete. Jeg ved, at der er andre forældre end mig, der har kæmpet med ulykkelige børn. Jeg fornemmer, vi er mange, der har brug for at snakke om den ubehagelige oplevelse, siger kvinden.

Forældrerepræsentant i skolebestyrelsen, Lars Qvist, forstår ikke, hvordan det kunne komme så vidt, at skolens mindste børn kom til at se den voldsomme selvmordssekvens.

Chokeret over gråd og opkast

- Nej, det er ikke godt nok. Jeg har selv store børn, som ikke mener filmen er noget særligt, og selve emnet om mobning er jo rigtigt godt. Men de mindste burde ikke have set videoen. Heldigvis er der nu taget skridt til, at tingene bliver ændret i fremtiden ved at film, der skal vises på morgensamlinger, først bliver kigget igennem af skoleinspektøren.

Ifølge Lars Qvist var lærerinden, der havde produceret mobbevideoen sammen med 9-klassen selv chokeret, efter hun havde oplevet de mindstes reaktion.

- Ja, hun var ret ked af det og tog hurtigt en snak med skolelederen. Det faktum, at mange af de mindste begyndte at græde og nogle sågar kastede op, havde hun bestemt ikke regnet med, siger han.

NB: selvmordsscenen starter ca. fire minutter inde i videoen

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.