Kurt Andersen har mistet sin afgørende indflydelse i AGF inden formandsvalg i dag.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>AGFs storaktionær Kurt Andersen har holdt lav profil, siden Svenn Dam overraskende forlod klubbens formandspost i mandags.

Virkeligheden er også, at den tidligere klubejer kommer længst ved diplomati. På dagen, hvor Århus Elite A/S skal vælge ny formand, kan han konstatere, at magten er væk.

Da Alm. Brand Bank og en århusiansk investorgruppe i sidste måned besluttede sig for at investere i den århusianske klub, sikrede de sig indflydelse i den såkaldte aktionær-overenskomst på en række afgørende områder.

I overenskomsten står der, at hvis der er stemmelighed i valget til bestyrelsesformand, så er Kurt Andersen, Alm. Brand Bank og den århusianske investorgruppe forpligtiget til at støtte den person, som minimum to af parterne anbefaler, og i øjeblikket kører de to sidstnævnte parløb.

Der står også, at væsentlige beslutninger ikke kan træffes, såfremt Alm. Brand og Århus-investorernes bestyrelsesrepræsentanter ikke er enige.

Kurt Andersen har med sine investeringer på 47 millioner reddet AGF fra døden, men realiteten er, at Alm. Brand og Århus-investorerne har sikret sig større indflydelse med deres aktiekøb på i alt 20 millioner.

Det er derfor, at Kurt Andersen ikke kan slå i bordet.

Den ottende mand
Udover at besætte Svenn Dams plads mangler bestyrelsen også et ottende medlem, hvis identitet har været diskuteret frem og tilbage. Den nye mand kan for alvor få magten til at tippe i bestyrelsen, hvor Kurt Andersen er sikret tre pladser, mens Alm. Brand Bank, investorgruppen og fod- og håndboldens moderklubber har hver én.

Netop fordi det ottende - i teorien uafhængige - medlem kan få stor indflydelse i en eventuel fløjkrig, står der i servitutterne, at parterne skal være enige om, hvem det skal være - og det er de langtfra.

»Vi kan blive enige om to timer - eller om 14 dage, men vi bliver enige,« siger advokat Michael Vilhelm Nielsen, der er en af Kurt Andersens mænd i bestyrelsen.

De århusianske investorer har et godt øje til den tidligere Arla-direktør Jens Bigum, og ham kan Kurt Andersen blive nødt til at acceptere - om ikke andet for at signalere enighed til den undrende omverden. Aktiekursen er faldet 15 procent på to dage.

I følge B.T.s oplysninger har den tidligere AGF-formand Erik Meineche Schmidt også været nævnt som muligt bestyrelsesmedlem, men det forventes ikke, at den ottende stol besættes i dag.

chh bt.dk