DBU vil inden for en uge afgøre, om AGF kan få dispensation til at skrive kontrakter. AGF arbejder parallelt med en anden løsning.

Fyringen af Stig Tøfting har ikke gjort forbuddet mod at skrive nye kontrakter i AGF til et mindre problem. Nu har AGF endelig fået afsendt en anke af afgørelsen til Dansk Boldspil-Unions (DBU) bestyrelse, der lover at hastebehandle sagen.

- Jeg kan bekræfte, at vi i dag (onsdag, red.) har modtaget en anke fra AGF, og den vil få en hurtig behandling. Vi håber på at træffe en afgørelse inden for en uge, siger DBU's formand, Allan Hansen.

I den århusianske superligaklub har man siden midten af november vidst, at DBU's regler om egenkapitalens størrelse i forhold til lønomkostningerne spærrede for at skrive nye kontrakter.

Trods det, valgte klubben at sælge folkeaktier for at få råd til efterårsprofilen Tobias Grahn. Efterfølgende underkendte DBU's kontraktfodboldudvalg en dispensationsansøgning fra AGF.

Med fyringen af Stig Tøfting rejser der sig også et stigende behov for at forstærke AGF's midtbane, men i Århus er hovedfokus stadig på Tobias Grahn.

- Det er ikke blevet mere aktuelt med at finde en løsning, for det er allerede et presserende problem i forhold til Tobias Grahn. Vi er ikke alt for optimistiske med hensyn til DBU's svar, og derfor arbejder vi parallelt på en anden løsning, der handler om at forbedre vores egenkapital, siger AGF's bestyrelsesformand, Svenn Dam.

Det er mere end en uge siden, at AGF meddelte, at klubben ville anke DBU's afgørelse. Tirsdag blev anken så endelig sendt af sted, og det vil nu vise sig, om fjernelsen af Stig Tøfting på lønbudgettet kan hjælpe den århusianske klub i kampen for at få dispensation til at skrive kontrakter. I forvejen har AGF over for DBU lagt vægt på at løntunge Brian Steen Nielsens stopper karrieren i forsøget på at få fraveget reglerne i klublicenssystemet.

Under alle omstændigheder føler Svenn Dam sig ved godt mod med tanke på januars åbne transfervindue.

- Jeg er fortrøstningsfuld, og vi skal nok nå det hele inden den 31. januar. Vi kan jo sagtens være aktive og forhandle på transfermarkedet, inden vi får egenkapitalen på plads, siger AGF's bestyrelsesformand.

AGF får i løbet af januar løftet egenkapitalen med en pengeindsprøjtning på omkring 26 millioner kroner.

/ritzau/