Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kan godt droppe sine planer om at forhandle en skattestigning på plads inden sommerferien, som skal finansiere den planlagte afskaffelse af PSO-afgiften.

I hvert fald hvis det står til Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, der gør det klart, at han ikke vil hæve skatten for at finansiere afskaffelsen af PSO-afgiften.

Det skriver DR Nyheder.

- Det virker noget grotesk, at regeringen beder os om at hæve bundskatten her i maj-juni, for så til efteråret at lokke os ind i en stor skattediskussion, hvor nogle partier synes, vi skal sænke topskatten, siger Kristian Thulesen Dahl til DR Nyheder og fortsætter:

- Vi vil ikke være med til en omlægning af PSO-afgiften, der betyder, at alle danskere med lave indkomster får en skattestigning. Det ville være en omvendt Robin Hood, som indirekte kan være med til at skaffe penge til at sænke topskatten til efteråret. Det siger vi stop for i dag, fastslår Kristian Thulesen Dahl.

PSO er en afgift, som især virksomheder, der bruger meget energi, betaler, og sidste år gav den otte milliarder kroner i statskassen. Men EU mener, at den i sin nuværende er konkurrenceforvridende, og man har derfor bedt Danmark om at lave den om. Det har fået regeringen til at spille ud med en model, der både hæver bundskatten for almindelige danskere og samtidig skærer i personfradraget.

Kristian Thulesen Dahl mener, at regeringens udspil - hvor man fjerner PSO-afgiften og finansierer det ved at hæve bundskatten med 0,31 procent i 2021 og beskærer personfradraget med 1.100 kroner om året - rammer de lavestlønnede danskere for hårdt.

Men selv om regeringen spiller ud med et alternativt finansieringsforslag, hvor virksomhederne skal betale en del af regningen, rammer den panden mod DF-muren. Kristian Thulesen Dahl anerkender dog, at PSO-afgiften skal afskaffes.

Han opfordrer regeringen til at skyde forhandlingerne om PSO-afgiftens afskaffelse til efteråret.

Men at virksomhederne skal være med til at betale regningen for PSO-afgiftens afskaffelse, er fundamentalt for DF-formanden.

- Hvis PSO-afgiften skal afskaffes til efteråret, skal man finde nogle af pengene ved at sløjfe nogle af projekterne for vedvarende energi. Og så skal virksomhederne også betale deres andel – for eksempel over selskabsskatten, siger Kristian Thulesen Dahl.

Det har ikke været muligt at få en mundtlig kommentar fra hverken statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) eller andre af regeringens topministre.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) skriver dog i en mail til DR Nyheder, at han har "noteret" udmeldingen fra Dansk Folkeparti, og at "det selvfølgelig er vigtigt, at vi finder en løsning, som alle parter kan se sig selv i."

- Regeringen står med en bunden opgave. EU-kommissionen har underkendt PSO-systemet, og vi skal have en løsning på plads, som kan træde i kraft ved årsskiftet. Vi har startet forhandlingerne og lagt et bud på en løsning frem. De konkrete drøftelser tager vi ved forhandlingsbordet, skriver ministeren til DR Nyheder.