TV2 er en tikkende bombe, efter at tv-stationen har oplevet en voldsom tilbagegang i reklameindtægterne. Eksperter og TV2 selv tvivler nu på, at den stort anlagte redningsplan, der blev vedtaget for få måneder siden, er nok til at redde stationens økonomi.

TV2s problemer kom for alvor til syne, da det viste sig, at økonomien i de senere år var løbet helt af sporet for TV2. Fra et stort overskud i 2006 gik tv-stationen til et underskud for 2007 på svimlende 213 mio. kr. Det kastede TV2 ud i en stor spare-runde og et statslån i omegnen af en halv milliard kroner. For et par måneder strikkede Folketinget så en redningsplan sammen, der bl.a. indeholder brugerbetaling fra 2012 på 25 kr. om måneden per husstand. Men nu er det usikkert, om det overhovedet er nok til at få stationen på rette vej igen.

- Langsigtet er redningsplanden den helt rigtige løsning for TV2. Men på kort sigt løser planen ikke meget for os, lyder det skeptisk fra TV2's adm. direktør, Merete Eldrup, til Dagbladet Børsen.

Formanden Poul Juul fra Forenede Danske Antenneanlæg raser over TV2:

- Jeg vil hellere undvære TV2, hvis brugerbetalingen bliver højere. Der er så mange alternativer og kanaler, at vi godt kan leve med det. Vi skal ikke bøde for, at TV2 sjusker med deres penge.

Han undrer sig over, at TV2 bryster sig af, at være en erhvervsdrivende virksomhed, men alligevel beder Folketinget om hjælp, når de løber ind i problemer.

Ifølge bestyrelsesformand Lars Liebst er TV2 villig til at bede om hjælp igen, hvis det bliver nødvendigt.

- Hvis vi ikke viser os i stand til at løse det selv, så må vi bede om hjælp. Det gør Danske Bank og alle mulige andre virksomheder jo.

Redningsplanen ligger lige nu til godkendelse i EU. Men før Kommissionen er klar med en afgørelse, kan situationen se helt anderledes ud for TV2.

Et stort tilbageslag i reklameindtægter kan i år koste TV2 et betydeligt trecifret millionbeløb og dermed kaste stationen ud i en akut krise.