Da mor og storebror kom for at hente ham i "Kasserollen", kæmpede ambulancefolk forgæves for hans liv.

Men deres 3-årig søn og lillebror var på vej mod en tragisk død og kunne ikke reddes.

Den forfærdelig tragedie satte i går eftermiddags dybe spor af sorg i børn og pædagoger i børnehave "Kasserollen" på Svend Poulsens Vej 154 i Espergærde, nord for København.

Ved to-tiden blev samtlige børn kaldt ind til samling og saftevand inde i selve børnehaven.

Men der manglede én ved den sædvanlige optælling.

Det fik pædagogerne til at indlede en jagt på den savnede 3-årige dreng både indenfor og ude på den enorme og mennesketomme legeplads.

Uden for et skur cirka 100 meter fra hovedbygningen fandt en pædagog få minutter senere drengens elefanthue på jorden.

Inde i det lille legehus lå drengen bevidstløs på ryggen - uden at trække vejret - omringet af væltede, grønne plastikmælkekasser.

Lynhurtigt - klokken 14.28 - blev en ambulance alarmeret, mens en pædagog indledte en hektisk førstehjælp, for at få drengen i live.

Ti minutter senere overtog ambulancefolkene forsøget på at redde hans liv.

Tragedien ramte også drengens storebror på fem og et halvt år og hans 38-årige mor, der samtidig ankom for at hente deres lillebror og søn.

Begge fik akut krisehjælp for deres choktilstand.

Kun en time senere blev den 3-årige erklæret død, efter at også lægerne på Helsingør Sygehus måtte opgive at holde drengens puls kørende.

Hvordan drengen døde står stadig som et mystisk og ubesvaret spørgsmål.

Drengen var åbenbart alene uden opsyn fra pædagogerne, da han bevægede sig ind i skuret med de mange mælkekassser.

"Lægerne har ikke umiddelbart fundet nogen tegn på, at han skulle være omkommet ved en forbrydelse. Der var ingen mærker hverken i drengens hoved eller hals," siger vicepolitikommissær Henrik Hattel.

Derfor udelukker Helsingør politi, at drengen blev kvalt eller på anden måde stranguleret.

Politiets teori går på, at drengen enten er kravlet op på stablen af mælkekasser og bagefter væltet bagover, eller at han besvimede som følge af sygdom.

Men hverken den døde drengs forældre eller "Kasserollen"s pædagoger kunne efter afhøringerne i aftes berette om, at drengen var syg.

I dag vil embedslægen sammen med politiet forsøge at fastslå dødsårsagen ved et ligsyn.

Lykkedes det ikke, vil politiet sandsynligvis anmode forældrene om, at retsmedicinerne herfter skal fortage en obduktion af drengens lig.

Tilbage i Espergærde sidder drengens far, mor og storebror i en dyb sorg over tragedien, hvorfor de så pludselig skulle miste deres søn og lillebror.