Telekoncernen TDC undrer sig over, at EU-Kommissionen støtter forslag om at regulere kabel-tv-nettet.

Telekoncernen TDC undrer sig over, at EU-Kommissionen bakker op om et forslag fra IT-og Telestyrelsen, der vil forpligte TDC til at åbne kabel-tv-nettet for andre udbydere af bredbånd. Ifølge TDC strider det imod EU-Kommissionens egen beslutning om ikke at regulere kabel-tv-nettet.

- For os at se handler den her sag om at sikre danskerne de bedste og billigste bredbåndsforbindelser. IT- og Telestyrelsen er bekymret for, at det faktum, at TDC ejer YouSee, kan føre til en negativ skævvridning af bredbåndsmarkedet. Men vi misbruger ikke ejerskabet af YouSee til at hæmme konkurrencen. Tværtimod kan vi dokumentere, at bredbåndsdækningen på kobbernettet er bedre i de områder, hvor YouSee også har netværk, end i områder uden for YouSee's net, siger Niels Breining, adm. direktør i kabel-tv-selskabet YouSee.

TDC erkender dog, at det er en særlig situation, at det største teleselskab også ejer det største kabel-tv-net.

- Derfor kan der være brug for en løsning, som kan imødegå den bekymring, der trods alt kan opstå. Det vil vi gerne medvirke til. Vi kan som virksomhed ikke være interesseret i at blive mistænkt for at udnytte vores position til skade for markedet og kunderne, siger Niels Breining.

/ritzau/