Mens luftfartsbranchen er i krise, har den danske leverandør af reservedele til flyindustrien, Satair, leveret gode resultater i det seneste regnskabsår.

Kastrup-virksomheden Satair forventer også vækst næste år trods usikre forhold i luftfartsbranchen. Det meddeler Satair efter et regnskabsår med vækst i både omsætning og overskud.

- Vi har haft et rigtigt godt år, og vi har formået at udnytte de gunstige markedsforhold. Det har givet bonus i form af

meget tilfredsstillende resultater, og samtidig har vi vundet markedsandele på flere markeder. Selvom luftfartsindustrien

nu er i modvind, regner vi med at vokse med omkring syv procent i år, udtaler administrerende direktør John Stær.

De skyhøje brændstofpriser og den generelle økonomiske afmatning tvinger for tiden en lang række store flyselskaber i knæ, og det kan ikke undgå at smitte af på Satair, siger direktøren til RB-Børsen. Det betyder, at de store selskaber i problemer kun kan få Satair-produkter, hvis der bliver betalt kontant.

- Der er nogle bestemte store selskaber, der er i problemer lige nu, hvor vi har justeret vores politik. De må betale kontant, hvis de vil købe noget. Generelt er der flere kunder, der vil opleve, at vi ikke vil sende vores varer, før de har betalt regningerne, siger John Stær.

/ritzau/