Private investorer i de danske investeringsforeninger havde is i maven i oktober. Kun få solgte investeringsbeviser, viser tal fra Investeringsforeningsrådet.

Oktober var en hård måned for aktie- og obligationsejerne, hvor kurserne svingede voldsomt op og ned - dog mest ned. Men på basis af tal fra Værdipapircentralen kan Investeringsforeningsrådet se, at kun få private investorer valgte at sælge deres investeringsbeviser.

I løbet af oktober faldt det samlede antal investorer i investeringsforeningerne fra 861.000 til 858.000. Det svarer til et fald på kun cirka 0,4 procent - på trods af, at oktober var præget af ekstremt store udsving.

- Tallene må tages som udtryk for, at investorerne har tillid til, at deres opsparing i investeringsbeviser er anbragt fornuftigt, siger direktør Jens Jørgen Holm Møller, Investeringsforeningsrådet.

Han peger på, at en del investorer ganske givet har taget en snak med deres rådgiver for at drøfte investeringsprofil. Og at nogle måske har justeret fordelingen mellem aktier og obligationer.

/ritzau/