Koldt på toppen: Skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller sendte sin mangeårige tro topleder Jess Søderberg ud i kulden uden tak.

Tidligere topchef i A.P. Møller-Mærsk Jess Søderberg blev sendt ud i kulden uden tak fra skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller. Det blev en iskold og formel afsked.

I en ny portrætbog om Mærsk Mc-Kinney Møller fortæller Jes Søderberg for første gang om sin pludselige afgang fra Danmarks største virksomhed, hvor han var ansat i 37 år - heraf de sidste 14 som topchef.

Mærsk Mc-Kinney Møller deltog i den middag, som bestyrelsen holdt for at sige farvel til Søderberg. Men selv om Søderberg havde været Mærsk Mc-Kinney Møllers tætte samarbejdspartner og højre hånd siden 1991, hvor han blev udpeget til at afløser på topposten, følte den gamle skibsreder sig ikke forpligtet til at holde en takketale til sin tro og loyale mand.

- Det gør man ikke, når man er hr. Møller, og slet ikke når han var så utilfreds med det, der var sket. Jeg havde heller ikke forventet, at hr. Møller ville holde takketale. Det kender jeg ham godt nok til, siger Jess Søderberg i portrætbogen.

Søderberg måtte forlade A.P. Møller-Mærsk efter store problemer med at sammensmelte containerrederierne Maersk Line og det tilkøbte P&O Nedlloyd. Portrætbogen udkommer i næste uge på Gyldendals Forlag.

/ritzau/