Der er hård kamp om kunderne på telemarkedet, viser nye tal fra IT- og Telestyrelsen. Den førende udbyder, TDC, presses på flere markeder, men bevarer fortsat den helt dominerende position.

På det meget konkurrenceudsatte marked for mobiltelefoni har de to førende spillere, TDC og Sonofon, mistet terræn i andet halvår af 2003, viser tallene.

TDC er stadig største mobilselskab med godt 1,5 mio. kunder og en andel på 33 procent. På et år er markedsandelen dog faldet med fire procentpoint, mens antallet af abonnenter er 100.000 lavere. Sonofon holder et stort set uændret kundetal i forhold til første halvår 2003, men markedsandelen er faldet til 22 procent.

Orange er fortsat nr. tre på mobilmarkedet med 12 procent markedsandel, målt på kundetal, mens Telia akkurat holder Telmore bag sig. Det nye teleselskab 3 optræder for første gang i statistikken og når op på godt 3400 kunder ved årsskiftet.

Antallet af fastnet-abonnenter falder fortsat og er nu på ca. 3,6 millioner, mens antallet af mobilabonnementer er stigende og oppe på knap 4,8 millioner.

/ritzau/