En Facebook-profil med drukbilleder og stavefejl kan koste jobbet, viser undersøgelse.

Vilde historier om weekendens festorgier og afslørende billeder fra våde byture. Hvis du søger job, er det en god idé at fjerne den slags fra din Facebook-profil.

Arbejdsgiverne fravælger nemlig i stigende grad ansøgere på baggrund af deres offentlige internetprofiler, viser en ny undersøgelse. Det skriver metroXpress.

Jobportalen Careerbuilder.com har spurgt 3.100 arbejdsgivere, hvoraf knap hver fjerde svarer, at de bruger internettet til at researche på deres ansøgere. Af dem har 34 procent valgt at droppe en potentiel medarbejder på baggrund af de informationer, de finder på Facebook eller MySpace.

Kostbare stavefejl
Det, der især koster jobbet, er oplysninger om, at den jobsøgende drikker eller tager stoffer, billeder, som er provokerende og upassende, eller slet og ret, hvis den kommende medarbejder formulerer sig dårligt på sin profil.

Også i Danmark bliver sociale netværk som Facebook og MySpace i høj grad brugt som rekrutterings-værktøjer, fortæller Nikolaj Henum, kommunikationschef i landets største rekrutteringsvirksomhed, Adecco.

- Man bruger det som et supplerende redskab - på linje med straffeattester og referencer fra tidligere arbejdsgivere - hvis der er udsagn, man gerne vil have dokumenteret, siger han til metroXpress, men understreger, at indholdet på en profil skal have relevans for stillingen for at udelukke en kandidat fra jobbet.

- Hvis en ansøger drikker og tager stoffer hver eneste weekend, er det måske usandsynligt, at han vil kunne varetage et job fra 8-16 hver dag. Men vi vælger ingen fra på grund af en enkelt bytur, siger Nikolaj Hernum til metroXpress.

700.000 på Facebook
Flemming Dreesen, ansættelsesretschef i Dansk Arbejdsgiverforening, advarer sine medlemmer mod at lægge for stor vægt på internettet, når de ansætter.

- Man skal jo også gerne tale med folk. Der findes ikke noget tryllemiddel til at skaffe en god medarbejder, siger han til metroXpress.

Facebook har rundet 700.000 danske brugere.