Medarbejderobligationer og aktier i alle varianter er ved at udvikle sig til et hit på paletten af personalegoder, skriver Politiken torsdag.

11.000 medarbejdere i Post Danmark har netop sagt ja tak til tilbuddet om at købe medarbejderaktier. Og dermed er der for alvor skudt hul i statens egne skøn over udbredelsen af medarbejderobligationer og -aktier og - ikke mindst - tabet af skatteindtægter.

Efter syv år kan man nemlig få den del af lønnen, man har skudt i medarbejderobligationer udbetalt uden at betale en krone i skat.

I december sidste år vurderede Skatteministeriets eksperter, at 14.400 ansatte over hele landet havde købt medarbejderobligationer og -aktier.

Men siden da har skatteminister Kristian Jensen (V) selv oplyst i Folketinget, at fem af landets største pengeinstitutter har aktie- eller obligationsordninger, der omfatter mere end 15.000 medarbejdere.

Og eksperterne er ikke i tvivl om, at tallet er mange gange større end statens forsigtige skøn:»Jeg tror, vi kommer tæt på de 100.000 danskere i løbet af det kommende år eller to - og det vil efter vore beregninger koste staten et nettotab i skatteindtægter på rundt regnet 650 millioner kroner«, siger Niels Sonne, statsautoriseret revisor i Deloitte og ekspert i personalegoder og skatteregler, til Politiken.