Forbrugerne skal i fremtiden kunne gennemskue, hvor meget en ejemdomsmægler sælger og dermed være bedre rustet til at vælge en mægler. Det kræver ministeren.

Det kan i fremtiden være slut med at famle i blinde, når man skal vælge ejendomsmægler, skriver politiken.dk's forbrugersite Tjek.dk.

Økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K) kræver, at ejendomsmæglere finder en måde at vise, hvor gode de er til sælge boliger, så forbrugerne har en chance for at vælge den bedste.

Det sker, efter at Tjek.dk forrige weekend skrev, at mange ejendomsmæglere systematisk nægter at fremlægge tal for, hvor hurtigt de sælger boliger, og hvor meget de slår ned i pris.

Det bliver Erhvervs- og Byggestyrelsen, der skal se på sagen. Styrelsen hører under Lene Espersen og administrerer lov om omsætning af fast ejendom, skriver politiken.dk's forbrugersite Tjek.dk.

- Jeg vil bede Erhvervs- og Byggestyrelsen om at drøfte spørgsmålet om en synliggørelse af liggetider, prisnedslag med videre med både Forbrugerrådet og Dansk Ejendomsmæglerforening ved førstkommende lejlighed, siger Lene Espersen i et svar til Socialdemokraternes forbrugerordfører, Benny Engelbrecht.

Svaret kommer som reaktion på, at Benny Engelbrecht efter Tjek.dk's artikler forrige weekend har efterlyst "en smiley-ordning eller lignende letoverskuelig forbrugeroplysning, der synliggør ejendomsmæglernes salgstal, liggetider og prisnedslag."

/ritzau/