Afdelingschef i Dansk Flygningehjælp, Anders Ladekarl, skriver i Militært Tidskrift, at dele af Kosovo-bistanden "givetvis gik til den lokale mafia, der i årevis har undermineret regeringen og freden i Albanien."

Dronning Margrethe gik i spidsen, da danskerne samlede ind til Kosovo-konfliktens flygtninge. Men mange af pengene nåede aldrig frem.

Majestætens plakat "Skyer og volden" solgte alene for over syv millioner kroner, der gik ubeskåret til ofrene for den humanitære katastrofe, som hele Danmark fulgte med blødende hjerter på TV og i aviser. Vi gav mindst 100 millioner kroner i direkte støtteindsamlinger, mens flere hundrede millioner skattekroner blev bevilget via staten.

Fra hele Europa flød milliarder af kroner i støtte til flygtningene i Kosovo. Aldrig i nogen tidligere flygtningekrise har ofrene modtaget så meget hjælp på så kort tid. Men nu afslører en repræsentant for Dansk Flygtningehjælp, DF, at din støtte langt fra altid blev brugt professionelt eller til mest gavn for flygtningene fra Kosovo.

I "Militært Tidskrift" anklager Anders Ladekarl, afdelingschef i DF, dele af flygtningeindsatsen i Kosovo for at være styret af amatører. Det gælder både regeringer, militær og private nødhjælpsorganisationer. Han hævder blandt andet, at den albanske mafia tjente tykt på nødhjælpen.

"Alle - også NATO - brugte enorme summer i Albanien på kort tid. Mange af disse penge endte givetvis i lommerne på den lokale mafia, der i årevis har undermineret regeringen og freden i Albanien. Den internationale bistand har således styrket mafiaen i landet," skriver Anders Ladekarl.

Han forklarer, at det er svært at dokumentere påstandene om penge, der røg i mafiaens kasse.

"Men vi betalte for eksempel for at have sikkerhedsvagter ved vore lejre, og de vagter har garanteret haft forbindelse til mafiaen," mener han.

Ifølge Anders Ladekarl blev der begået for mange fejl og brugt mange unødige ressourcer.

"For eksempel var der alene i Albanien en overkapacitet på 100.000 sengepladser i teltlejre. Dem blev der aldrig behov for," skriver han.