Bendt Bendtsen er blevet en blød mand. Og hans nye yndlingspiger hedder Connie og Henriette.

De Konservative har brugt mellem en og to millioner kroner på at få PR-bureauet Kunde & Co. til at lave en af de mest gennemgribende analyser af et dansk politisk parti nogensinde.

Resultatet af undersøgelsen viser bl.a., at partiet skal satse på familierne, og at familierne vil have bløde værdier.

Derfor lægger de Konservative sig diskret ind mod midten for at samle vælgere mellem Venstre og de Radikale og Socialdemokraterne. For to år siden var de Danmarks borgerlige parti. Nu vil de ligge både til højre og til venstre for Venstre.

Familien er kernen
»Familien er kernen i samfundet for Konservative. For mig er familien rammen om vores liv. Det er i familien, vi glæder os over de store og små ting. Det er i familien, at børn lærer at visse omsorg og tage ansvar for andre. Vi skal have familie, karriere og fællesskab til at hænge bedre sammen. Grundlæggende har vi mennnesker brug for harmoni. Men vi skal også sørge for de syge og svage i det danske samfund,« siger Bendt Bendtsen.

Samtidig satser partiet voldsomt på de to piger, der skal kommunikere de bløde værdier: Miljøminister Connie Hedegaard og familieminister Henriette Kjær.

Den hårde retorik er lagt lidt væk. Bendt Bendtsen snakkede i sin tale i går først om miljø og familie, før han gik over til hårde emner som rets- og udlændingepolitik.

Og justitsminister Lene Espersen tordnede ikke som tidligere om hårdere straffe, men talte om behandlingsgarantier for alkoholikere og narkomaner i fængslerne.

Stort vælger-potentiale
Partiets generalsekretær, Morten Bangsgaard, afviser blankt, at man har rettet politikken ind efter reklamebureauets analyser.

»Politikerne lægger politikken. Men vi har brugt analyserne til at finde ud af, hvad der er vigtigt for vælgerne, og hvad det vil sige at være konservativ.

Hver tredje vælger har os som andet valg. Hvis de ikke stemte på det, de gør, ville de stemme på os. Det betyder, at vi har et utroligt stort potentiale,« siger Morten Bangsgaard.

Samtidig er partilogo og farve lavet om. C'et er lidt blødere, og farven mere dybgrøn, en såkaldt British Racing Green.

Men de 1.100 delegerede klappede ikke af miljø- og familiepolitikken. Hvorimod de klappede begejstret, da Bendt nåede frem til udlændingepolitikken, hvor han fordømte muftier og imamer, der forsvarer voldtægt og stening. Den nye profil er endnu ikke integreret i de delegeredes bevidsthed.

karker@bt.dk