Så er grillsæsonen i fuld gang – men hvilke pølser skal du vælge, når kullene gløder, og maverne rumler?

Der er masser af pølser at vælge mellem lige fra tynd til tyk, fra ost til chili og fra blød til sprød.

B.T.’s fødevareekspert Michael René, lektor på Professionshøjskolen Metropol har smagstestet i alt 11 grillpølser:

Gøl Frankfurter, Carl Vollstedts Eftf. Mexico Grillpølser, Langelænder Kæmpegriller, Coop Cheese Grill, Steff Houlberg Frankfurter m. paprika og chili, Coop Big Grill grillmedister, Langelænder Grillpølse, Gøl Grilliakis, Irmas hverdag grillpølser, Pølsemesteren Frankfurter, Gøl Chili Griller.

Med Plus får du:

- Test af 11 grillpølser. Hvordan er smagen, konsistensen og duften?

- Guide: Hvilket tilbehør passer de forskellige pølser


Dildpølse med stort D

- Den ser krydret ud og er meget bastant i konsistensen. Skindet er sprødt, som det skal være, og den dufter af grønne krydderier – umiddelbart af rosmarin, basilikum og oregano. Måske dild.

Den smager helt klart af dild. Jeg kan normalt godt lide, at der er smag i, men det skal være balanceret. Her fanger man ikke de andre krydderier, som også er i pølsen. Det er en dildpølse med stort D.

Jeg kan normalt godt lide dild, men det her smager ikke godt. Hvis man er vant til at spise en hel potteplante med dild, når man laver mad, så skal man vælge denne pølse. Hvis ikke, så skal man holde sig væk. Den smager ekstremt meget af dild.

Jeg er overrasket over, at der ifølge varedeklarationen er salatost i pølsen – det kan jeg ikke smage.

Tilbehør

Pølsen har en bitter smag, så det kræver noget sødt. Det skal være en sød sennep, og så en Beauvais-ketchup. Heinz er lidt stærkere i smagen, mens Beauvais er lidt mere tomatblød. Den kan ikke klare en stærk sennep, men til gengæld skal der noget brød eller kartofler til. Den kræver noget at spille op ad, fordi dildsmagen er så stærk – men helst en kartoffelsalat uden dild.